HOUTEN – Bruna breidt het cadeau assortiment uit en start een pilot met de verkoop van bloemen en planten. Zowel in een aantal winkels als op bruna.nl kunnen klanten bij ‘BrunaGroen’ bestellingen doen, die direct vanuit de kweker worden afgeleverd op elk gewenst adres.

Bruna

Vers
Om dit mogelijk te maken, werkt Bruna samen met Category Captain Grower to Consumer, kwekers van Royal FloraHolland en grote partijen als PostNL en Chrysal. Klanten kopen via Bruna Groen voortaan verse bloemen en planten direct van de kwekerij. Bestellen kan via bruna.nl en vanuit de 15 pilotwinkels die allemaal een speciale bestelzuil met interactief scherm hebben. Vanaf €19,95 inclusief verzendkosten kan iedereen kleurige boeketjes, een fraai opgemaakte bos rozen of complete mandjes met planten cadeau doen en laten bezorgen.

chrysant_rood

Cadeaumarkt
Algemeen Directeur Zeegers van de keten verwacht veel van de nieuwe dienstverlening. “Wij staan open voor nieuw en innovatief assortiment en daar past dit initiatief perfect bij. Natuurlijk blijven we groot in lezen en schrijven, maar we zijn ook een factor op de cadeaumarkt. Met BrunaGroen breiden we onze positie op dat punt uit en dat doen we ook nog eens omnichannel, passend bij het moderne winkel. Daarnaast ben ik blij dat we met grote partners kunnen werken, die elk op hun eigen terrein hun gewicht in de schaal leggen.”

Verkrijgbaar
Category Captain Grower to Consumer ontzorgt de boekhandelsketen en neemt de back office op zich, PostNL is vanuit Aalsmeer verantwoordelijk voor het distributieproces en Royal FloraHolland brengt assortimentskennis en productinformatie in. Lucas Vos, Directeur Royal FloraHolland: “Wij ondersteunen ieder initiatief dat er toe leidt dat meer consumenten bloemen en planten kopen. We zijn er blij mee als dit soort nieuwe distributiekanalen er toe leiden dat onze prachtige producten gemakkelijker verkrijgbaar zijn voor consumenten.” Bruna wil de pilot zo kort mogelijk laten lopen. Na evaluatie is het de bedoeling dat BrunaGroen zo snel als kan in zoveel mogelijk winkels een vaste plaats krijgt.