Gezellige kerstsfeer – Kerst, een tijd van gezelligheid, warmte én mooie versieringen. Naast de traditionele kerstboom en kerstdecoraties maak je de kerstsfeer in huis compleet met bloemen. Amaryllissen en bollen-op-pot zijn perfect om extra kleur en sfeer toe te voegen tijdens de feestdagen.

Dit artikel is verzorgd door iBulb

Gezellige kerstsfeer

In deze tijd van het jaar zorgen de grote amaryllisbloemen voor een gezellige kerstsfeer in huis. Zet de amaryllis (Hippeastrum) als eyecatcher op de eettafel, salontafel of in de vensterbank. Zo kan je goed zien hoe wonderlijk de bloembol uitgroeit van bol tot bloem, mooi!

Hippeastrum Magical Touch Revelation – Hippeaastrum Super Star

Bloembollen-op-pot

Tijdens de kerstperiode zijn er ook volop bloembollen-op-pot te koop zoals hyacinten, narcissen, tulpen en witte druifjes.

Hyacinten

Hyacinten (Hyacinthus) staan bekend om hun heerlijke geur en komen voor in verschillende kleuren, zoals wit, blauw en roze. Combineer ze eens in een zelfgemaakt kerststuk.

Narcissen

Hoewel narcissen (Narcissus) vaak geassocieerd worden met de lente, zorgen ze tijdens de kerstperiode voor een verfrissend element. De kleuren wit en geel van de narcissen geven een gevoel van vernieuwing en hoop, wat past bij de kerstgedachte.

Tulpen

Tulpen (Tulipa) zijn verkrijgbaar in veel kleuren, van helderrood tot sneeuwwit. Perfect om te gebruiken met bijvoorbeeld dennentakken en hulst.

Blauwe en witte druifjes

Naast de bekende blauwe druifjes zijn er ook witte druifjes (Muscari) beschikbaar. Combineer ze met andere bollen-op-pot of zet ze in een gezellige kerstmok.

Muscari White Magic – Hippeastrum Mont Blanc en Tulipa Antartica

Extra sfeer

Door amaryllissen en bollen-op-pot aan je kerstversiering toe te voegen, krijgt je huis een extra sfeer en levendigheid. Of je nu kiest voor amaryllissen, tulpen, hyacinten, narcissen of blauwe en witte druifjes, bloemen zorgen voor een warme en gezellige sfeer tijdens de feestdagen.

Tips

  • Heb je een verjaardag of wil je iemand een origineel kerstcadeau geven? Koop dan eens een amaryllisbol of bollen-op-pot om weg te geven.
  • Amaryllissen en bollen-op-pot zijn makkelijk in onderhoud en bloeien wekenlang. Geef ze iedere week een beetje water. Dat is alles.
  • Combineer bollen-op-pot met kerstgroen, kerstdecoratie en een paar waxinelichtjes en creëer zo een sfeervolle kersttafel.
  • Amaryllisbollen groeien ook zonder aarde. Leg ze op een schaal met wat kerstgroen voor een bijzonder tafelstuk op de kersttafel.

Kijk voor meer informatie op IlsySays.

Foto’s met dank aan iBulb

Hyacinthus White Pearl – Hyacinthus Scarlet Pearl