DEN BOSCH – Vandaag werd in Nederland Boomfeestdag gevierd. In bijna 300 van de 400 gemeenten werden er door kinderen bomen geplant als onderdeel van dit Feest van de Natuur. Dit jaar was ‘s-Hertogenbosch plaats van officiële handeling. Ruim 500 kinderen en 200 genodigden plantten bomen in het park naast het nieuwe Maximakanaal.

Boomfeestdag

Op 10 april 1957 werd de eerste officiële landelijke Boomplantdag georganiseerd in Apeldoorn. Er waren toen 1600 kinderen bij aanwezig. Vanaf 1980 is het Landelijk Comité Boomplantdag (als onderdeel van Staatsbosbeheer) doorgegaan als Stichting Nationale Boomfeestdag. Nu, bijna 60 jaar later, worden er jaarlijks door ruim 115.000 kinderen enthousiast bomen geplant!

Doelstelling

Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen van groep 6 (9 en 10 jaar) meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie laat de stichting kinderen de wondere wereld van bomen beleven, leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen.

Lees meer over de dag van de boom op de site van de stichting.