OEGSTGEEST – Brievenbusbloemen, nieuwe trend? Het versturen van kerst- en nieuwskaarten neemt verder af. Volgens PostNL worden er dit jaar 115 miljoen kaarten verstuurd. Afgezet tegen de 130 miljoen van 2014 is er sprake van een afname van meer dan 10%.

Brievenbusbloemen

Alternatief voor de tastbare wenskaart is de digitale. Laagdrempelig, goedkoop en zo verstuurd. Des te opvallender is de trend van per post verstuurde bloemen, de zogenoemde brievenbusbloemen.
BloomPost is een bedrijf dat zich heeft toegelegd op brievenbusbloemen. Het meldt over de decembermaand een verdrievoudiging van het aantal bestellingen. Met name de rode kerstrozen, voorzien van een persoonlijke groet op speciaal ontwikkelde kaarten, zijn erg in trek.
kerst_rode_rozen  verpakking_brievenbusbloemen
Versheid & vaasgarantie
Het succes van de brievenbusbloemen wordt met name bepaald door de versheid en de vaasgarantie. Bloompost stelt die garantie op 9 dagen. Zij kunnen dit doen, omdat de bloemen dagvers van de kweker worden betrokken en in een gepatenteerde folie naar klanten worden gestuurd.

Folie
De folie bevat microscopisch kleine gaatjes, waardoor het vocht in de verpakking blijft en er voldoende zuurstof bij de bloemen komt om die in leven te houden, terwijl de groei wordt onderbroken. Uit testen bleek dat de bloemen in de verpakking ’in slaap vallen’ en tot 5 dagen zonder water en koeling overleven om vervolgens nog ruim een week in de vaas te staan.

intro-foto: rgb stock, al71, Lucyna Andrezejewska
overige foto’s: bloompost