Populaire lavendel – Bzzzz… een herkenbaar geluid rond lavendel. Het is een bekende plant die geliefd is bij bijen, vlinders en andere bestuivende insecten. Echter, dit is niet de enige reden waarom lavendel zo populair is bij tuinliefhebbers. Veel mensen zijn er gek op vanwege de mooie blauwe/paarse kleur, de gemakkelijke verzorging en de heerlijke geur. Wist je dat lavendel ook veel in cosmetica, als kruid in de keuken en als ontspannende geur in veel verschillende producten wordt gebruikt? In alle opzichten is het een veelzijdige plant!

Populaire lavendel

Het complete lavendel-assortiment op één plek

In het lavendel-aanbod van PanAmerican Seed, bestaande uit rassen van Lavandula angustifolia en Lavandula stoechas, bevat alle producten voor een jaarrond teeltprogramma. Met unieke eigenschappen zoals krachtige kleuren, indrukwekkende maten en rechtopgaande stelen.
Ontdek deze eerstejaars bloeiende rassen.

  • Lavandula angustifolia Avignon Early Blue | Vroeg
  • Lavandula stoechas Bandera serie | Vroeg
  • Lavandula angustifolia Ellagance serie | Middelvroeg
  • Lavandula angustifolia Blue Spear | Middelvroeg
  • Lavandula angustifolia Lavance Deep Purple | Zomer/Najaar
panamerican seed

Lavendel: succesvolle, veelzijdige vaste plant

PanAmerican Seed staat bekend om de sterke prestaties van haar unieke vaste planten, zoals de populaire lavendel. Hoe is dat gekomen? De experts van Kieft Seed™ brachten ze mee, samen met hun jarenlange kennis, toen dit bedrijf onderdeel werd van PanAmerican Seed. Kieft Seed is het supersterke vaste plantenmerk van PanAmerican Seed geworden. Het biedt unieke, hoogwaardige genetica van een complete collectie vaste planten uit zaad, waaronder onze populaire, eerstejaars bloeiende rassen. Telers kunnen bouwen op hun betrouwbaarheid en erop rekenen dat de teelt van deze planten eenvoudig te programmeren is.

In de keuken

Doe het zelf: Een recept voor Provençaalse kruiden met lavendel.

Lavendel gebruikt als kruid in de keuken? Ja! Denk aan lavendelsiroop en cheesecake met lavendel of aan een mix van Provençaalse kruiden. Deze veelzijdige kruidenmix is heerlijk in vlees-, gevogelte- en groentegerechten zoals stoof- en ovenschotels. Een stoofpotje met kip, tomaten en aardappelen… waar je maar zin in hebt! Hier is een recept om zelf zo’n mix met gedroogde kruiden te maken:

Ingrediënten 
2 delen bonenkruid
2 delen majoraan
2 delen tijm
1 deel oregano
1 deel peterselie
1 deel lavendel
1 deel rozemarijn

Bereiding
Gebruik een vijzel of een keukenmachine om de rozemarijn en lavendel lichtjes fijn te maken. Doe alle ingrediënten in een pot of kom en meng ze. Gebruik de mix spaarzaam bij het koken en eet smakelijk! Bewaar de rest in een luchtdichte pot en zet uit de zon op een koele plek.

De populaire lavendel, is ook graag gezien in onze keuken.