GroenVandaag, nieuwssite over bloemen & planten, lifestyle, wonen en duurzaam vergroenen

Eco-vriendelijke prefab tuinhuisjes

2024-01-06T12:24:56+02:0011 juli 2023|Blogs|

Prefab tuinhuisjes – Heb je wel eens nagedacht over eco-vriendelijke prefab tuinhuisjes? En wat zijn tips bij een tuinhuis kopen? Je ziet ze als paddestoelen uit de grond komen, eco-vriendelijke prefab tuinhuisjes! Nu steeds meer mensen thuiswerken, is de grasmaaier in het tuinhuis verdreven door de laptop en is de tuinstoel vervangen door een bureaustoel. En dat is ook logisch, want een tuinhuis is een prachtig stukje vastgoed wat nét even anders voelt dan thuis. Wat voor soorten tuinhuisjes zijn er en waarom zou je voor een ecovriendelijk prefab tuinhuis kiezen? Je leest er alles over in deze blog.

Prefab tuinhuisjes

Eco-vriendelijke prefab tuinhuisjes

Voordelen van prefab tuinhuisjes

Wie wel eens een offerte voor een bouwproject heeft aangevraagd, weet hoe kostbaar een bouwproject is. Op de offerte staan de uren en materialen vermeld, en vaak overstijgen de kosten van uren die van de materialen. Hoe meer er dus prefab gemaakt kan worden, dus in een fabriek gemaakt en zoveel mogelijk kant-en-klaar geleverd, kan in de prijs schelen. En de prijs is ook een groot voordeel van prefab tuinhuisjes, want vooraf is een stuk duidelijker wat jouw droom tuinhuisje je nu werkelijk kost.

Weet wat je krijgt

Met een prefab tuinhuis is meteen duidelijk wat je krijgt. Wanneer je foto’s van de tuinhuisjes bekijkt, dan zie je de verschillende modellen en afwerkmogelijkheden. Je hoeft dus geen architect in te huren en er is minder kans op vervelende verrassingen achteraf. Je ziet immers precies wat je krijgt en welk bedrag je daarvoor betaalt.

Waarom een ecovriendelijk kiezen?

Een tuinhuisje kan ecovriendelijk zijn op meerdere manieren. Ten eerste kan het tuinhuis van zoveel mogelijk natuurlijke materialen gemaakt zijn. Ten tweede kan de levensduur van de materialen zeer hoog zijn. Ten derde kunnen de materialen zoveel mogelijk uit herbruikbare bronnen komen. Tot slot kan een tuinhuis geïsoleerd zijn waardoor op koude dagen de kachel minder hard aan hoeft en op warme dagen de airco langer uit kan blijven.

Kiezen uit de verschillende typen

Zoek je een tuinhuis als tuinkantoor, gastenverblijf, aanleunwoning of bijvoorbeeld B&B? Wanneer je slim kiest, heb je alles in één. Denk dus goed na wat je wilt en overleg met een specialist over jouw wensen en plannen. Zo krijg je een tuinhuis waar je na jaren nog steeds plezier van hebt. Kies bijvoorbeeld een tuinkantoor dat, stel dat je niet meer vanuit huis werkt, makkelijk om te toveren is tot woning.

Een heel bijzonder ’tuinhuis’ is het rondo tuinpaviljoen, met twee ronde wanden die je 360 graden kunt verschuiven.

Meer tuintrends

Voor meer tuintrends, zie ook deze artikelen op GroenVandaag

Tuintrends 2020, gedurfd en vooral groen
Tuintrends voor het balkon en buiten
Trendtuinen en tuintrends toegelicht

Ga naar de bovenkant