Een duurzaam alternatief – Hout en onderhoud zijn onafscheidelijk. Vanaf de vroegste beschaving tot aan de dag van vandaag is hout een van de meest favoriete bouwmaterialen. Voor het bouwen en inrichten van onze huizen en het vormgeven en aankleden van onze tuinen. Hout is onmisbaar. Maar met hout heb je ook altijd onderhoud. Wil je het natuurproduct een lang leven geven, dan moet je het beschermen. Voor wie geen klusser is, is er een duurzaam alternatief, de trespa plaat.

Een duurzaam alternatief

Trespa

Trespa is een hoogwaardig materiaal van samengeperste harsen en houtvezels. De vele lagen houtvezels zijn met kunsthars geïmpregneerd en onder hoge druk tegen elkaar geperst. Het resultaat is een compacte, stijve en keiharde plaat, die bekend staat om zijn duurzaamheid, weerbestendigheid en onderhoudsvriendelijkheid. Het grote voordeel van trespa platen is, dat je ze niet hoeft te schilderen. De platen zijn duurzaam bestand tegen vocht en hitte en bovendien goed schoon te maken. Tegelijkertijd heeft de trespa plaat een stijlvolle uitstraling.

Trespa platen zijn uitstekend te gebruiken voor bouwkundige en decoratieve doeleinden in de tuin.

Afscheiding

Als tuinafscheiding voor maximale privacy en als decoratief paneel om zichtlijnen te blokkeren waardoor je tuin meer diepte en spanning krijgt.

Achtergrond

Als achtergrond van een tuinelement, zoals een kunstwerk of tuinspiegel of een bijzonder bloeiende plant, zodat die sterker op de voorgrond tredt.

Aankleding

Of voor het verbergen van lelijke achtergrond. Het bedekken van een gevel of het bekleden van je tuinhuisje en buitenkeuken.

Tuinmeubilair

Voor het maken van duurzaam tuinmeubilair: tafels, banken of plantenbakken.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Het succes van evowood composiet vlonderplanken

Een duurzaam alternatief voor houten panelen

Foto: Richard, op Unsplash.

De klusmaanden zijn er weer

Je hoeft maar in je eigen buurt rond te kijken en je weet dat de klusmaanden er weer zijn. Mild weer is ideaal om buitenprojecten aan te pakken. Daarom slaan we weer aan het tuinieren, opknappen, schoonmaken. Alles om ons huis en onze buitenruimte te verfraaien en gezelliger te maken, zodat we intenser genieten van langere avonden buiten, feestjes met vrienden, bbq-en met de familie en wegdromen bij het zien van bloeiende lente- en zomerplanten.
En dan, in de zomer, als we over meer vrije tijd en ons vakantiegeld beschikken, is het huis en zijn de binnenklussen aan de beurt. Bouwen, verbouwen en renoveren. Je weet waarschijnlijk dat je met trespa je dakkapel verduurzaamt, maar wist je ook dat je zelfs de wanden van je badkamer met trespa platen kan bekleden?

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: 3x tuinonderhoud vaste planten border

Fotocredits introfoto: Radoslav Bali, op Unsplash.