DEN BOSCH – Eten in eigen tuin met eetbare bloemen, gezonde voeding en eetbeleving zijn kenmerken waar de drie beste innovaties aan voldoen. De toename in populariteit van moestuinieren zorgt voor een nieuwe kijk op de tuin. De eetbare bloemen op pot van BloomBites®, is door het publiek van TuinIdee 2016 verkozen tot de beste noviteit uit een keuze van 7 door een vakjury geselecteerde innovaties.

Eetbare bloemen

BloomBites® komt met eetbare bloemen als potplant voor zowel binnen als buiten. Deze bloemen vrolijken en kleuren gerechten op en geeft ze een extra bite. De bloemen zijn eetbaar door speciale teelttechnieken, uitgebalanceerde potgrond en het juiste plantmateriaal. Ook zijn ze een bron van vitamines en mineralen.

Rosalie_appel

De tweede plaats is voor de appelboom Rosalie van MiniTree. Deze boom heeft appeltjes met rood vruchtvlees. Dit geeft een extra beleving bij het eten van de appels.

Tuinpaviljoen Bohaco

De derde plaats is voor de koppelbare overkapping/ tuinpaviljoen van Bohaco. Uniek is het rechte uiterlijk van het dak. Hierin zit een schuin aflopend dak verborgen in het frame waardoor de waterafvoer is gewaarborgd.Zowel de winnaars als de genomineerden staan tentoongesteld in een speciale expositie op TuinIdee 2016.