Eetbare bloemen op pot – Eten in eigen tuin met eetbare bloemen, gezonde voeding en eetbeleving zijn kenmerken waar de drie beste innovaties aan voldoen. De toename in populariteit van moestuinieren zorgt voor een nieuwe kijk op de tuin. De eetbare bloemen op pot van BloomBites®, is door het publiek van TuinIdee 2016 verkozen tot de beste noviteit uit een keuze van 7 door een vakjury geselecteerde innovaties.

Eetbare bloemen op pot

Binnen en buiten

BloomBites® komt met eetbare bloemen als potplant voor zowel binnen als buiten. Deze bloemen vrolijken en kleuren gerechten op en geeft ze een extra bite. De bloemen zijn eetbaar door speciale teelttechnieken, uitgebalanceerde potgrond en het juiste plantmateriaal. Ook zijn ze een bron van vitamines en mineralen.

Rosalie_appel

Appelboom

De tweede plaats is voor de appelboom Rosalie van MiniTree. Deze boom heeft appeltjes met rood vruchtvlees. Dit geeft een extra beleving bij het eten van de appels.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Noordwijk Buiten opent seizoen met eetbare tulpen

Tuinpaviljoen Bohaco

Tuinpalviljoen

De derde plaats is voor de koppelbare overkapping/ tuinpaviljoen van Bohaco. Uniek is het rechte uiterlijk van het dak. Hierin zit een schuin aflopend dak verborgen in het frame waardoor de waterafvoer is gewaarborgd.Zowel de winnaars als de genomineerden staan tentoongesteld in een speciale expositie op TuinIdee 2016.

Tuinidee is dé plek om je klaar te maken voor het komende tuinseizoen. Wat je plannen voor het nieuwe tuinseizoen ook zijn, TuinIdee is de eerste stap, want daar vind je alles om je te helpen jouw tuindroom waar te maken. Ontdek in de Brabanthallen ’s‑Hertogenbosch de laatste trends en innovaties, doe mee aan unieke workshops en activiteiten en kom direct in contact met alle experts die je dichter bij jouw droomtuin brengen.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Tuinevent TuinIdee lokt met lente