Eetbare tulpen – In Kwekerij en Theedrinkerij Noordwijk Buiten zijn dit voorjaar eetbare tulpen te plukken. Vanaf eerste paasdag, 1 april, is de kwekerij weer geopend. Voor het tweede jaar op rij zijn honderden exclusieve tulpensoorten te bezichtigen in de showtuin die gratis te bezoeken is. Daarnaast zijn er tientallen bijzondere soorten te plukken. Deze staan niet alleen mooi in een vaas, maar misstaan ook niet op een bord. Doordat de tulpen onbehandeld zijn en biologisch geteeld, zijn ze eetbaar. De bloemblaadjes smaken fris en ze hebben een knapperige bite. Ze zijn leuk als garnering van gerechten.

Eetbare tulpen

eetbare tulpen

Tulpentuin

De tulpentuin aan de Leeweg is vanaf 1 april te bezoeken. De openingstijden van Noordwijk Buiten zijn veranderd, de kwekerij is zaterdag, zondag en maandag open van 10.00 tot 18.00 uur.

Kwekerij & Theedrinkerij

Noordwijk Buiten is een kwekerij en theedrinkerij in een 40 jaar oude rolkas die niet meer rolt. In de kwekerij worden allerlei kruiden en bijzondere eetplantjes gekweekt die ook nog eens decoratief zijn. Naast de gewone keukenkruiden zoals tijm, oregano en salie kweken we plantjes uit alle delen van de wereld. De plantjes zijn niet alleen geselecteerd vanwege hun sierwaarde, maar ook en vooral om hun gebruikswaarde. Daarnaast zijn ze lekker en gezond.

(noot: Helaas heeft de Kwekerij haar activiteiten inmiddels gestaakt.)

Tulpen kan je natuurlijk ook in de vaas zetten. Voor een langere levensduur, zie deze tips op mooiwatbloemendoen.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Eetbare bloemen op pot winnaar TuinIdee 2016

klaar voor het voorjaar

Rijke familie en graag gezien

Die 2,5 miljard tulpenbollen bestaan uit 8.000 verschillende soorten. De 23 grootste zorgen voor 40% van de tulpenproductie en worden o.a. verkocht in tuincentra of gebruikt voor de bloemproductie. De gele tulp ‘Strong Gold’ is veruit het populairst. De rood met witte tulp ‘Leen van der Mark’ staat op nummer twee.

Lees ook deze bijzondere artikelen over tulpen:

Lezing Tulpenmanie van de Vrije Academie

Helikoptervluchten boven de tulpenvelden

Tulpenplantdag: Ik plant tulpen voor jou en mij!

Gezocht: Tulpenkoningin en tulpenprinses

tulpen

Meer over tulpen

De bloemenindustrie zet tulpen, dat Hollandse icoon, graag in voor uiteenlopende gelegenheden. We kennen natuurlijk de doop van een tulp door bekende Nederlanders of landgenoten die hun verdienste voor onze samenleving hebben, maar met tulpen kan je nog veel meer.

Tulpen populair als vervanger voor kerstboom

Eerste klimaatneutrale tulpen verkrijgbaar

Tulpenkweker verkoopt tulpen uit Oekraïne voor Oekraïne

Jörgen Raymann plant End Polio Now tulpen