NOORDWIJK – In Kwekerij en Theedrinkerij Noordwijk Buiten zijn dit voorjaar eetbare tulpen te plukken. Vanaf eerste paasdag, 1 april, is de kwekerij weer geopend.
Voor het tweede jaar op rij zijn honderden exclusieve tulpensoorten te bezichtigen in de showtuin die gratis te bezoeken is. Daarnaast zijn er tientallen bijzondere soorten te plukken. Deze staan niet alleen mooi in een vaas, maar misstaan ook niet op een bord. Doordat de tulpen onbehandeld zijn en biologisch geteeld, zijn ze eetbaar. De bloemblaadjes smaken fris en ze hebben een knapperige bite. Ze zijn leuk als garnering van gerechten.

eetbare tulpen

Eetbare tulpen

De tulpentuin aan de Leeweg is vanaf 1 april te bezoeken. De openingstijden van Noordwijk Buiten zijn veranderd, de kwekerij is zaterdag, zondag en maandag open van 10.00 tot 18.00 uur.

 

Kwekerij & Theedrinkerij
Noordwijk Buiten is een kwekerij en theedrinkerij in een 40 jaar oude rolkas die niet meer rolt.
In de kwekerij worden allerlei kruiden en bijzondere eetplantjes gekweekt die ook nog eens decoratief zijn. Naast de gewone keukenkruiden zoals tijm, oregano en salie kweken we plantjes uit alle delen van de wereld. De plantjes zijn niet alleen geselecteerd vanwege hun sierwaarde, maar ook en vooral om hun gebruikswaarde. Daarnaast zijn ze lekker en gezond.

www.noordwijkbuiten.nl