Bloemkunst – Van 16 tot en met 24 september vindt in Kasteel Groeneveld in Baarn de 2e editie van Bloemkunst plaats. In elke kasteelkamer presenteren toonaangevende bloemarrangeurs unieke florale kunstwerken.

Bloemkunst in Kasteel

Afscheid van de zomer

Het thema ‘afscheid van de zomer’ komt onder meer naar voren in de bloemselectie en het kleurgebruik van de imposante kunstwerken. Tijdens Bloemkunst is ook de lopende tentoonstelling Fiep, Fiep Hoera! De natuur van Fiep Westendorp, te bezoeken.

Bloemkunst in Kasteel Groeneveld

Smaakvol

Kasteel Groeneveld staat 9 dagen lang in het teken van bloemkunst van internationale allure. Zowel binnen als buiten is er veel te genieten en inspiratie op te doen. Van een metersgrote 3D-fantasiebloem tot bessenballustrades en van een orchideeënkroonluchter tot een levensgrote muziekdoos met calla’s en anjers.

Ook zijn er bloemwerken te zien die gebaseerd zijn op de fantasierijke wereld van Fiep Westendorp en de elegante hoeden van ontwerpster Herma de Jong. In totaal worden meer dan 20.000 bloemen en planten gebruikt waaronder ook imposante Avalanche-rozen en exclusieve Anthuriums.

LEESTIP: Lees ook op GroenVandaag wat deze bijzondere kunstenaar doet met bloemen: Leve de burnout en verkoolde bloemen

Bloemkunst in Kasteel Groeneveld

Crème de la crème

Bloemkunst 2017 staat onder artistieke leiding van bloemkunstenaar Hans Hoogerwerf. De florale presentaties worden gemaakt door diverse winnaars van het Nederlands Kampioenschap Bloemsierkunst zoals Dini Holtrop, Martin Groen en Max van de Sluis. Andere toparrangeurs zijn Marcel van der Haar (hoofdarrangeur Floraliën Nederland), Sarah Dikker (Beste Bloemstylist van Nederland) en meesterbinder Hanneke Frankema.

Bloemkunst in Kasteel Groeneveld

Speurtocht

Tijdens Bloemkunst 2017 kun je met hetzelfde entreebewijs ook de tentoonstelling van Fiep Westendorp bezoeken. Voor kinderen is er een buitenspeurtocht in de tuin en jonge kinderen (2-6 jaar) zijn welkom op de speelzolder van Kasteel Groeneveld.

Onder leiding van Ben de Boomwachter is er bovendien een leuke zoektocht naar bijzondere bomen in het park (extra kosten: € 2,00 per deelnemer).

Praktisch

Locatie: Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn
Openingstijden: van zaterdag 16 t/m zondag 24 september van 10.00-17.00 uur (ook op maandag 18 september)
Toegangsprijs: volwassenen € 12,50, kinderen t/m 12 jaar € 6,00

Bij de Bloemkunsttentoonstelling is een begeleidend schrijven beschikbaar met toelichting op de arrangementen.

Kijk voor meer informatie op www.kasteelgroeneveld.nl.

Landgoederen en kastelen zijn bijna vanzelfsprekend verbonden met bloemen en planten. Bijvoorbeeld Kasteeltuinen Arcen houdt regelmatig een bloemenfestival en de bloeiende stinzenplanten zijn elk vroeg voorjaar weer een geliefd uitje.