OEGSTGEEST – Flower your Moment, van Leandra. Dagen heb ik getwijfeld of ik er een blog aan zou wijden of toch maar liever niet. De reden van de twijfel? Niet altijd alles hoeft op de voorgrond te komen of gedeeld te worden. Uiteindelijk geeft de doorslag dat ik het iets vind wat gedeeld moet worden. Iets wat zo eenvoudig is, zo simpel, maar zoveel impact heeft.

Flower your Moment

Een paar weken geleden zat ik voor Flower Your Moment online op twitter toen ik een berichtje tegenkwam, waaruit bleek dat iemand onder mijn volgers zich absoluut niet happy voelde. De reden doet er niet toe, maar het raakte me het te lezen en ik besloot haar digitaal een hart onder de riem te steken. Ik zocht een mooie foto tussen mijn grote verzameling en vond er een waarvan ik hoopte dat hij haar blij zou maken. Niks terug verwachtend stuurde ik haar deze foto en in mijn achterhoofd speelde voor mij de reden even door waarom zij zich die dag totaal niet blij voelde.

Fleurig cadeau

Dezelfde dag nog kreeg ik van haar een reactie die de tranen in mijn ogen deden schieten. Hoe simpel was voor mij het gebaar geweest, maar hoe groot bleek de impact, ook al was het maar een digitaal gebaar. Vanuit het gedachtegoed van FlowerYourMoment, waar wij voor staan, kon ik maar een ding doen en dat is haar toezeggen dat ik dit digitale gebaar graag om wilde zetten in een real time belofte. Via wat berichtjes over en weer, beloofde ik haar dat ze binnenkort verrast zou worden met een mooi fleurig cadeau, wat haar hopelijk een klein beetje vrolijkheid zou kunnen geven.

cyclamen

Ontroering

Zo gezegd, zo uiteindelijk gedaan. Met de hulp van mijn collega werd afgelopen week een mooie mand met onder andere dezelfde Cyclamen als op de foto, bij haar bezorgd. Of eigenlijk bij haar buren, want ze bleek heerlijk op vakantie te zijn. Nog geen 4 dagen later werd mijn mailbox en timeline even overspoeld. De dankbaarheid, de ontroering, de “verbaasdheid” over het nakomen van de belofte spatte van mijn scherm en wederom gebeurde het, dat ik met tranen in mijn ogen deze zee van dankbaarheid binnen liet komen. Hoe eenvoudig was het geweest en hoe ongelooflijk veel plezier hebben we haar hier mee gedaan. Is dit niet waar het gewoon om gaat? Het denken aan elkaar, het er zijn voor elkaar, het met kleine dingetjes proberen net even het verschil voor iemand te maken.

Kleine dingen, grote gebaren

De mensen om mij heen weten dat 2015 voor mij niet het mooiste jaar is, dat het een jaar is waarbij alle zekerheden die ik in mijn leven had, zo ongeveer verdwenen zijn. Een jaar waarvan ik ook weet dat de tweede helft al weer een stuk beter voelt dan de eerste, ik nieuwe kansen met beiden handen gegrepen heb en dat ik hier veel en veel sterker uit kom dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. En ook ik heb dit jaar ervaren hoe belangrijk die kleine en grote gebaren van anderen op die momenten zijn.

Zomaar een onverwacht lief berichtje op wat voor anderen een feestdag was, even de woorden dat je altijd mag bellen als je je verhaal kwijt wil, even die hand op je schouder in het voorbij lopen, even samen een hapje eten, de ontelbare lieve troostende berichtjes van tot dan toe bekende en zeker ook minder bekende mensen om mij heen, even een knuffel, een mooie bos bloemen, zomaar. Zo warm, zo mooi, zo dierbaar en zo vol niet te beschrijven steun.

Er voor een ander zijn
Met dit blog schrijf ik eigenlijk beiden kant op, de soms zo eenvoudige manier om er voor een ander te zijn, om een heel klein beetje verschil te maken. En de andere kant, het mogen ervaren hoe het voelt als dat gebaar gemaakt wordt, zelfs door tot dan toe volledig onbekenden. Twee kanten en daarmee ook twee boodschappen:

Bedenk je geen twee keer en maak ook dat verschil voor een ander met een mooi klein gebaar.

En ja…….. uit de grond van mijn hart, uit het allerdiepste van mijn donder: dank jullie wel voor al die keren dat jullie voor mij dat verschil gemaakt hebben en nog steeds maken!!!

Leandra de Boef, bloemrijk dichter, plantaardig schrijfster, sierteelt specialiste, flower your moment