GroenVandaag, nieuwssite over bloemen & planten, lifestyle, wonen en duurzaam vergroenen

Green Basics Potato Pot maakt de natuur zichtbaar

2024-06-08T23:41:55+02:0020 december 2017|Nieuws|

Green Basics Potato Pot – De nieuwe Green Basics Potato Pot speelt in op de duurzame trend van groente uit eigen tuin. Niet alleen vanwege de smaak populair, maar vooral omdat Nederlanders steeds meer hechten aan hun gezondheid en daarom willen weten waar hun eten vandaan komt.

Green Basics Potato Pot

Leuk voor kinderen

Een leuke bijkomstigheid, zeker voor kinderen, is dat het verrassend is om te zien hoe planten precies groeien. Elho, producent van kunststof potten, speelt daarop in met een bijzonder product voor het kweken van aardappelen: de Green Basics Potato Pot.

green-basics-potato-pot

Binnen- en buitenpot

De Green Basics Potato Pot bestaat uit twee losse delen, een binnen- en buitenpot. Nadat de pootaardappelen geplaatst zijn, is het groeiproces gemakkelijk te volgen door de binnenpot af en toe omhoog te tillen. Via de ‘vensters’ in de potwand zijn zowel de wortels als de aardappelen zichtbaar. Zijn de aardappelen groot genoeg om te oogsten, dan kunnen ze gemakkelijk van de plant worden gehaald.

Aardappelen

Bij een goede verzorging blijft de plant steeds nieuwe aardappelen geven, tot aan de eerste vorst in het najaar. Praktisch voordeel is dat de buiten pot de plant beschermt tegen schimmels en ziektes.

green-basics-potato-pot

Geef de natuur ruimte

De Green Basics Potato Pot maakt deel uit van de Green Basics Collectie. Deze sluit aan bij het motto Give room to Nature, het verlangen van Elho om meer natuur in de woonomgeving te brengen. De bloempotten, kweekpotten en gereedschappen in de Green Basics Collectie zijn gemaakt van gerecycled kunststof.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Handgemaakt terracotta uit Toscane

Gerecycled kunststof

Elho, het in Tilburg gevestigde bedrijf geeft kunststof graag een tweede leven. Daarvoor maakt het gebruik van hoogwaardig gerecyclede kunststof, waardoor de kwaliteit gegarandeerd is. Een speciaal Uv-filter zorgt ervoor dat de kleur van de pot niet gaat vervagen onder invloed van zonlicht. De potten zijn licht van gewicht en kunnen tegen een stootje. De producten zijn bovendien 100 procent Nederlands. Ze worden niet alleen bedacht en ontworpen, maar ook geproduceerd in eigen huis.
Voor meer informatie zie de Etalage van GroenVandaag.

Ga naar de bovenkant