HOORN – Onze inspanningen voor een duurzame levensstijl zijn niet langer een trend, maar eerder een nieuwe houding. De opkomst van biologische voeding of het zelf verbouwen van je groente zijn er voorbeelden van. Een ander voorbeeld is de toenemende aandacht voor groen in onze directe leefomgeving. Door de een omschreven als ’terug naar de natuur’, door de ander als ’back to basic’.

Terracotta

terracotta vakmanschapVakmanschap
Terug naar de natuur is direct gericht op groen. Back to basic is breder en heeft te maken met onze behoefte aan puur en oorspronkelijk. Zo hebben we nu meer oog en waardering voor vakmanschap. Een ontwikkeling die ook in de tuin is terug te zien, waar het ambachtelijke weer meer ruimte krijgt.

Dit is zeker opvallend voor de terracotta-producten die weer helemaal terug zijn, en in de jaren 70 van de vorige eeuw zo vertrouwd waren in onze tuinen.

Terracotta
De opleving van terracotta is eigenlijk vanzelfsprekend, maar beslist geen stap terug in de tijd. Het karakteristieke aardewerk maakt een zeer eigentijdse en zelfbewuste come back. Niet alleen als potterie, maar ook als wandbekleding en vloerbedekking.
Vooral de hoogwaardige, handgemaakte terracotta-producten van zuiver Toscaanse klei staan weer in de belangstelling. Vervaardigd volgens oude tradities en vakmanschap.

  terracotta_potterie
Terracotte Europe, importeur van hoogwaardig Toscaans terracotta, is blij met deze ontwikkeling en kan die ook wel verklaren. ”Terracotta doet ons niet alleen denken aan heerlijke vakanties rond de Middellandse zee, het materiaal spreekt ook aan omdat het aansluit op onze behoefte aan echt”.

terracotta_vloer