Grootse loembollenmarkt – Keukenhof opent op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober de poorten voor de Keukenhof Bloembollenmarkt. De kleur van het voorjaar in Keukenhof maakt plaats voor het plantseizoen. Want wie een kleurrijke tuin wil in het voorjaar start in oktober met het planten van bloembollen. Tenslotte plant Keukenhof in oktober en november zelf ook ongeveer 7 miljoen bloembollen.

Grootse bloembollenmarkt

tulpenfestival Noordoostpolder

Keukenhof

Om u een handje te helpen bij uw eigen tuin, balkon of dakterras, organiseert Keukenhof een bloembollenmarkt waarop u uw bloembollen direct bij de kweker kan kopen. Deze tientallen gerenommeerde en aan Keukenhof verbonden kwekers bieden een uitzonderlijk groot assortiment voorjaarsbollen, waaronder vele bijzondere soorten.

Zie ook het artikel Betover je tuin met bloembollen.

Bollen

Daarbij ontvangt u uit eerste hand informatie over deze producten. Buiten ziet u de Keukenhof tuinmannen bollen planten en kunt u ze om tips vragen. Kortom: specialisten die vertellen hoe u thuis het meest succesvol met bollen kunt zijn.

Tijdens de Keukenhof Bloembollenmarkt kunt u het ontwerp van het bloembollenmozaïek 2019 zien. Het mozaïek is met bloembollen uitgelegd en geeft het thema van Keukenhof 2019 weer: Flower Power, de kracht van bloemen.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Leerzame filmpjes bloembollen voor basisscholen

narcissen

Praktisch

De Keukenhof Bloembollenmarkt is geopend op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis. Bij verschillende standhouders is pinnen mogelijk, bij anderen reken je contact af.

Deelnemers aan de bloembollenmarkt

Van Tubergen / Dix Export, Meeuwissen Voorhout, Tijssen Historic Bulbs, Joop Huner Groenprojecten/JUB Holland, J.W.A. Lefeber, Jansen’s Overseas, Eric Breed Tulip Pictures, De Doornduyn, Frylink, FloraliaNatural Bulbs, Nic van Schagen & Zn.Agapanthus, Fred de Meulder.

6 bollenplant tips

Wat is een bloembol?

Een bloembol is eigenlijk een ondergrondse voorraadschuur en bloemfabriek tegelijk. In de bloembol is alles aanwezig om de plant op het juiste moment uit te laten komen. Dit is duidelijk te zien wanneer je een bloembol door midden snijd. In het hart van de bloembol zit de bloem centraal als een baby in de buik van zijn moeder. Deze kiem heeft al het uiterlijk van een bloem wanneer hij nog in de bloembol zit. Om de kiem zit een vlezige witte substantie die ‘rokken’ worden genoemd. In een bloembol zijn het deze rokken waar al het voedsel zit opgeslagen om de bloembol te laten groeien en bloeien.
Bron: bloembol.org