Planten voor studenten – Een aantal kamerplanten in je kamer? Daar zou elke student wel baat bij hebben! Niet alleen voegt het groen wat sfeer toe in je kamer, ook kunnen we de extra zuurstof goed gebruiken tijdens late night studiesessies. We weten echter allemaal dat een huiskamerplant het niet altijd even goed doet in menig studentenkamer. Drukte met vrienden, studie en werk (of gewoon vergeetachtigheid – jongens, het is oké!) kunnen ervoor zorgen dat je keer op keer je dure plant moet vervangen door een nieuwe. De volgende krachtpatsertjes zijn echter praktisch onverwoestbaar, en misschien wel de nieuwste aanwinst in jouw studentenkamer!

Planten voor studenten

woonplant vrouwentong

1- Sansevieria: de studentenplant bij uitstek

De sansevieria wordt vaak genoemd als dé budget studentenplant. Niet alleen is deze namelijk enorm betaalbaar, maar ook is hij vrijwel niet kapot te krijgen. Omdat het plantje het best teert op weinig water, hoef je er eigenlijk bijna niks mee te doen. Makkelijker dan dit gaat het niet voor je worden!

dracaena, de stoere drakenplant

2- Dracaena: compact en gezond

De Dracaena is nog zo’n plant die het prima doet op weinig water. De potgrond een beetje vochtig maken wanneer deze droog aanvoelt, is dan ook genoeg om de Dracaena springlevend te houden. Bijkomend voordeel: de Dracaena groeit de hoogte in, maar is wel lekker compact. Je eerste kleine kamer van vier bij vier kan deze dan ook prima huisvesten! Vergeet je trouwens niet een inboedelverzekering voor studenten af te sluiten? Nog meer praktische informatie over uit huis gaan vind je op de Studenten Wegwijzer!

kentiapalm, planten voor studenten

3- De Kentiapalm: tropisch zuiverend

Een palmboom in je kamer, wie wil dat nou niet? De Kentiapalm is dé populairste palmplant onder studenten, en dat is niet zonder reden. De Kentia doet het namelijk prima op weinig zonlicht – wel zo fijn als je studentenkamer aan wat raam ontbreekt. De palm kan bovendien prima tegen een stootje. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je deze binnen de kortste keren bij het vuil hoeft te zetten. De Kentiapalm geeft trouwens ook een boel terug: de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende werking, wat weer een positief effect heeft op jouw creativiteit en concentratie! Halen, dus!

pannenkoekenplant, kamerplant

4- Pannenkoekenplant: lekker retro

Terug van weggeweest: de pannenkoekenplant. Deze topper is de laatste jaren steeds vaker terug te vinden in studentenwoningen, vanwege zijn lage onderhoudsniveau en schattige maar grappige verschijning. De pannenkoekenplant verdient niet alleen een plekje in onze lijst vanwege zijn retro-uiterlijk; ook deze plant is een ster in het zuiveren van de lucht in je studentenkamer.

woonplant van de maand, planten voor studenten

5- Zamioculcas: net even wat anders

Als we een plant onverwoestbaar mogen noemen, dan is het de Zamioculcas wel! Deze groeit van nature in droog en rotsachtig gebied. Langere periodes zonder water zijn dan ook geen probleem voor deze topper. De glanzende en dikke bladeren van de plant ogen stijlvol en bijna chique – je hoeft dan ook niemand te vertellen dat je deze voor een prikkie hebt gekocht en ook nog eens nauwelijks water hoeft te geven.

TIP: Lees ook op GroenVandaag over dit sympathieke initiatief in België; het Floor-busje, vol kamerplanten voor studenten.