HONSELERSDIJK – Herfst, dat is zo lang mogelijk genieten van buiten zijn. Felle, vrolijke herfstkleuren en heel veel bloemen geven ons energie. Hoezo ‘vallende blaadjes’ blues? Het is tijd voor een happy herfst!

Happy Herfst

Rijke bloeiers
Rijke bloeiers met bloemen in felle kleuren zijn er nu genoeg. Neem bijvoorbeeld de najaarsviool. Die is er in duizelingwekkend veel kleuren. En dan kun je ook nog eens kiezen tussen soorten met mini- en maxibloemen. Een andere herfsttopper is de bolchrysant. Met één plant heb je minstens honderd bloemen te pakken. Groenblijvende planten mogen eigenlijk ook niet ontbreken in de tuin. Kies dit najaar eens voor een laurierboompje op stam of Leucothoe met groen of rood blad.

Trek je niets aan van de kalender, wordt juist vrolijk van die prachtige herfstkleuren.

Bron: mooiwatplantendoen.nl

De herfst ging echter koud van start. September was sinds 2001 niet meer zo koud geweest. De hoogste temperatuur in september bedroeg in De Bilt slechts 20,2 °C. We moeten ruim een halve eeuw terug in de tijd om een septembermaand te vinden met een nog lager maximum; in 1950 kwam de temperatuur niet hoger dan 19,9 °C.
Bron: KNMI