Hortensia 150 dagen bloei – De nieuwe hortensia van Magical kunnen toveren. Ze bloeien maar liefst vijf maanden èn veranderen in die tijd van kleur. Je raakt er dus nooit op uitgekeken.

Hortensia 150 dagen bloei

Kamerhortensia_Magical
Toverbloemen

De nieuwe, compacte en rijkbloeiende hortensia voor in huis is verkrijgbaar in twee varianten: Magical Revolution en Magical Amethyst. Ze zijn er allebei in de startkleuren roze en blauw. Zet de kamerplanten op een plek met veel daglicht, maar niet in de felle zon. Door invloed van daglicht veranderen de hortensia’s langzaam van kleur. De bloemen van de Magical Revolution verkleuren naar donkerrood. De Magical Amethyst verandert uiteindelijk naar diepgroene bloemen.

150 dagen bloei

De Magical kamerhortensia’s zijn ijzersterk en bloeien extreem lang door. Wie de plant goed verzorgt, heeft er zeker 150 dagen plezier van. De verzorging is eenvoudig: Houd de grond steeds vochtig en geef tijdens de bloeiperiode eens per maand een beetje plantenvoeding voor hortensia’s.

Magical kamerhortensia’s zijn in verschillende formaten vanaf eind maart verkrijgbaar bij tuincentrum en bloemist. Kijk voor meer informatie, inspiratie en verzorgingstips  op magical hydrangea.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Historische Tuin in het teken van de hortensia

Hortensia 150 dagen bloei in wisselende kleuren

fotocredits: magical hortensia

 

Kamertemperatuur

Magical kamerhortensia gedijt het beste bij een kamertemperatuur van zo’n 16 tot 23 graden Celsius. Niet te warm en niet te koud dus. Goed om te weten: naast de verwarming droogt de aarde wel erg snel uit en op de tocht staan, daar houdt de Hydrangea niet van.

Tuinhortensia

Voor wie in de zomer wil genieten van kleur… er zijn heel veel verschillende tuinhortensia’s. Wat dacht je van felroze, knalblauwe, dieppaarse, vuurrode of appeltjesgroene soorten? Deze, maar ook hortensia’s in pasteltinten kun je in mei en juni prima planten in de tuin. Of zet ze in potten voor op balkon of terras en combineer ze met kruidenplanten: kleur en geur!