Hortus-ijsjes – Frozen Dutch heeft in samenwerking met de botanische tuinen van Nederland twee speciaale hortus-ijsjes met plantaardige ingrediënten gelanceerd. Zoethout roomijs en Kokos-Rabarberijs zijn vanaf deze week te verkrijgen in verscheidene botanische tuinen en op verkooppunten buiten de tuinen.
Hortus-ijsjes
Allebei de smaken zijn met biologische en duurzame materialen gemaakt. De ijsjes zijn de eerste producten in een nieuwe lijn van HORTUS – Botanic Guardians: een nieuw waardemerk, waarbij de 25 tuinen in Nederland zich opwerpen als hoeders en poortwachters van biodiversiteit.
Botanische tuinen van Nederland
Voor elk verkocht ijsje draagt Frozen Dutch een percentage af aan de botanische tuinen van Nederland. Met het eten van Zoethout roomijs en Kokos-Rabarberijs dragen consumenten zo bij aan behoud van biodiversiteit.
Zoethout Roomijs
Gemaakt van door Frozen Dutch gepasteuriseerde rauwe boeren zuivel, een echt roomijs, waarin de smaak is getrokken van de bladeren van Agastache foeniculum (dropplant) en de wortels van Glycyrrhiza glabra (zoethout). De plantendelen worden er na het intrekken uit gezeefd. De natuurlijke dropsmaak blijft.
Kokos Rabarberijs
Biologische kokosmelk (uit de kokosnoot van de Kokospalm Cocos nucifera) en heerlijke rabarber gezoet met uitsluitend honing – allemaal biologisch – zorgen voor een verrukkelijke smaakcombinatie. De rabarber (Rheum rhabarbarum) is door het kokosijs heen gedraaid en daarom proef je in het hele ijsje beide smaken. Dit ijsje is geheel lactosevrij.
Jaar van de botanische tuinen
De lancering van de Hortus-ijsjes is onderdeel van het Jaar van de Botanische Tuinen. De NVBT (Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen) heeft 2017 uitgeroepen als Jaar van de Botanische Tuinen. Tijdens dit jaar kunnen bezoekers in alle 25 botanische tuinen van Nederland genieten van de tentoonstelling ‘Kroonjuwelen’ en van nog meer gezamenlijke activiteiten van de tuinen in 2017.
Meer informatie: www.botanischetuinen.nl
Meer over Hortus
Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:
De Tuin van Darwin: Hortus en GroenVandaag
Hortus, kroonjuweel (8): de vergifboom
Nieuwe Hortus-ijsjes met zoethout en rabarber
Hortus, kroonjuweel (7): de Doerian
Hortus, kroonjuweel (3): nootmuskaat
Onno Kleyn schrijft 8 recepten voor de Hortus
Hortus eert plantenverzamelaar Von Siebold
Hortus staat in het teken van specerijen
Tweede zondagwandeling in Hortus Leiden