EDE – Wat is er mooier dan orchideeën geven aan de grootouders. Daarom zijn gisteren basisschoolleerlingen van de Panta Rhei in Ede en hun opa’s en oma’s te gast geweest bij bloemenveiling Plantion naar aanleiding van Grootouderdag (zondag 1 oktober).

Orchideeën voor grootouders

Kinderen en grootouders maakten samen een bloemenkunstwerkje met een nog jonge orchidee. Het resultaat ging mee naar huis. Na 10 tot 12 weken zal de plant mooi bloeien en kunnen grootouders en kleinkinderen hun ‘zelfgekweekte’ orchidee samen verzorgen.

De samenleving vergrijst en steeds meer ouderen zijn eenzaam door het verlies van sociale contacten. Het uit Italië overgewaaide fenomeen Grootouderdag (Festa dei Nonni), bedoeld om het contact tussen de generaties te bevorderen, krijgt daarom bij ons ook steeds meer aandacht. Plantion geeft hier invulling aan door kleinkinderen en grootouders samen met orchideeën aan de slag te laten gaan. Kweker Ter Laak Orchids uit Wateringen stelt hiervoor speciale doe-het-zelf pakketten (Yourchid) beschikbaar, met een orchidee, stokjes, boogjes en klemmetjes.

Meer informatie over Grootouderdag.