ALMERE – GARDENA presenteert het nieuwe maaien met vier nieuwe PowerMax-grasmaaiers: twee elektrische en twee accumodellen. Kenmerkend zijn de hoge wendbaarheid, het lichte gewicht en het ontbreken van hinderlijk lawaai.

Maaien

In combinatie met een aantal handige extra’s zorgen de maaiers voor snelle en optimale resultaten. De elektrische modellen (met elektriciteitskabel) werken krachtig aan één stuk door. Het grote voordeel van de accumaaier is de volledige bewegingsvrijheid door het ontbreken van een snoer. Het topmodel, de accumaaier PowerMax Li-40/41, is geschikt voor gazons tot 450 m2.

grasmaaien met gardena

Nieuwe collectie PowerMax-maaiers

Extra’s
Behalve een centraal instelbare maaihoogte hebben de nieuwe PowerMax-maaiers extra graskammen. Die maken het mogelijk om dicht langs muren of gazonrandjes ook strak te maaien. Grote achterwielen in combinatie met de nieuwe ErgoTec-handgreep zorgen dat je de maaier nog eenvoudiger kunt voortbewegen. De handgreep ondersteunt de natuurlijke positie van de handen zodat je de maaier zelfs met één hand kunt voortduwen. Alle modellen zijn bovendien voorzien van een opvangbak. Na afloop hoef je de grasresten niet bij elkaar te harken en op te ruimen, want het gras wordt efficient en compact opgevangen.

Snoer(loos)
Welke GARDENA PowerMax-maaier je zou kunnen kiezen hangt onder meer af van het gazonoppervlak. Afhankelijk van het model zijn ze geschikt voor gazons tot 280 of 450 m2. De elektrische PowerMax 1200/32 en 1400/34 hebben een maaibreedte van respectievelijk 32 en 34 cm. De accumaaiers zijn voorzien van een krachtige accu (40 volt/2,6Ah). Een LED-indicator geeft permanent aan hoeveel capaciteit de accu nog heeft. In zo’n 1,5 uur is een accu weer volledig opgeladen.De accumaaiers PowerMax Li-40/32 en Li-40/41 hebben een maaibreedte van respectievelijk 32 en 41 cm.

De PowerMax-grasmaaiers van GARDENA zijn verkrijgbaar vanaf € 109,99 (elektrisch) en € 359,99 (accu) bij onder meer tuincentra, DHZ-markten en online. Kijk voor meer informatie op www.gardena.nl.