Margriet Winter Fair 2017 – Afgelopen week liep het vol in ’s-Hertogenbosch, 70.000 hoofdzakelijk dames, brachten namelijk een bezoekje aan de Margriet Winter Fair in de Brabanthallen. Tijdens de Margriet Winter Fair werden zij onder andere uitstekend vermaakt door Romeo Sommers bij de Green Your Day stand. Romeo, groenstylist en initiatiefnemer van Green Your Day, gaf dagelijks meerdere workshops en demonstraties waar vele dames voor in de rij stonden.

Margriet Winter Fair 2017

margriet-winter-fair

Lisianthus

Doel van Green Your Day stand was om mensen in aanraking te laten komen met producten die nog onbekend zijn of waarvan de toepassing een vraagteken is. Daarnaast werden bezoekers ook gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan met planten en bloemen. Ondanks dat de Lisianthus bekend is bij het grote publiek, liet Romeo zien wat je nog meer kan doen met de Lisianthus dan deze prachtige bloemen in een vaas zetten. Lisianthus is namelijk ook bij uitstek geschikt voor kunstwerken. Eerder dit jaar was dat al te zien bij Bloemkunst in Kasteel Groeneveld, maar tijdens de workshops bij de Green Your Day stand werden juist ook praktische en toegankelijke tips aangereikt om mooie sierstukken te maken met de Lisianthus van Sakata Ornamentals.

Voor een impressie van de workshops neem een kijkje op de website van Green Your Day.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Groen Kort: wonen bij de boer en geurende rozen

Lisianthus Botanic Pink

Lisianthus Botanic Pink

Lisianthus Botanic Pink

De Lisianthus komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en groeit daar in rivierbeddingen en in prairiegebieden. Ze kwam in de natuur eerst alleen in het blauw voor, maar later werden er roze en witte mutaties gevonden. Daarmee startte ook het veredelingsproces. De bloem is familie van de gentiaan en wordt daarom ook wel prairie-gentiaan genoemd. Tegenwoordig is het een heel veelzijdig product en komt ze in vele kleuren en vormen voor. Van groen tot donker paars en zowel enkel- als dubbelbloemig. Hier aandacht voor Lisianthus Botanic Pink.