OEGSTGEEST – Buiten zijn in de natuur vermindert stress, nodigt uit tot bewegen en ontmoeten, biedt zingeving en stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van jong tot oud.

Buiten in de natuur

Het initiatief Beter in het Groen stimuleert buiten zijn, door het aanbod gezond groen beter vindbaar te maken voor burgers en professionals die zich bezig houden met zorg, sport en recreatie.

Mijlpalen
Hoewel Beter in het Groen pas een half jaar bestaat, viert het initiatief deze maand twee mijlpalen. De site heeft nu meer dan 10.000 bezoekers ontvangen en de publieke databank bevat inmiddels 650 locaties met een landelijk aanbond van gezond groen.

Gezond groen locaties
Dat aanbod is divers en houdt rekening met verschillende gebruikersgroepen. Variërend van wekelijkse wandelgroepen en liefhebbers van buiten-sportlessen tot kindertherapie en re-integratie in het groen. Wat de activiteiten gemeen hebben, is de natuurlijke omgeving waarin ze plaatsvinden. Dit kan zijn een groots natuurgebied, maar evenzeer in het groen dicht bij huis, zoals een stadspark, zorg(moes)tuin of beweegtuin.

Benieuwd welk aanbod er bij jou in de buurt is? Zoek een aanbod op postcode of plaats.

Beter in het Groen is een samenwerking van meer dan twintig partners uit de sectoren Natuur, Zorg, Sport, Recreatie en Overheid.