Plantkracht – Wat is Plantkracht? Dit. Slim gras houdt vogels weg van Schiphol, Nederlandse groenten redden het regenwoud en ruimtebesparende orchideeën helpen mee tegen files. Mooie voorbeelden van de innovatiekracht van de Nederlandse topsector zaden en jonge planten. Maar zeker niet de enige! Planten zijn de basis en hebben de toekomst. Met de campagne wil PlantKracht met fascinerende verhalen mensen kennis laten maken met de kracht van zaden en jonge planten. Verhalen over hoe zaden en planten worden ontwikkeld, waar die allemaal voor gebruikt worden en wat ze voor ons kunnen betekenen.

Plantkracht

plantkracht

Planten & Bloemen

Er wordt veel meer gemaakt van planten en bloemen dan wij vermoeden. Naast voedsel en boeketten worden ook steeds meer bouwmaterialen, plastics en industriële grondstoffen van planten gemaakt. Nog veel belangrijker: zelfs de lucht die we nu inademen komt van planten.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Aankondiging: boek Zelf plantenextracten maken

plantkracht

Een hele wereld

Planten en bloemen bepalen voor een groot deel hoe ons leven eruitziet. En iedere plant begint met een zaadje. Achter dat zaadje gaat een hele wereld schuil. Wij mensen maken planten en bloemen sterker, mooier, lekkerder én gezonder. Dat doen we al meer dan 10.000 jaar. Alleen al in Nederland zijn er dagelijks duizenden mensen mee bezig. Nederland is op dit gebied wereldwijd koploper en dat levert mooie verhalen op die we allemaal zouden moeten kennen en die we op GroenVandaag graag doorgeven.

PlantKracht wordt gestuurd vanuit de branchevereniging Plantum en richt zich in het bijzonder op de doelgroepen onderwijs (docenten, decanen, leerlingen), jongeren in het algemeen en de maatschappij in het bijzonder.

Neem een kijkje op de site van plant-kracht.

Foto-credits:
Bovenste foto’s: JP Hartman, www4fotos.eu
Foto zonnebloemenlabyrint: Takii, Sunrich Helianthus