VEENENDAAL – Hagen en bomen zorgen voor een groene basis in de tuin. Vaak dienen ze ook als erfafscheiding en bieden daarmee natuurlijke privacy. Het voorjaar is een ideale tijd om (beuken)hagen en bomen te planten. Dat is een eenvoudig klusje, maar zoals zo vaak: een goed begin is het halve werk.

Pokon Aanplant Grond

Bijvoorbeeld door speciale grond te gebruiken, zodat haag of boom meteen ‘aanslaat’. Met Aanplant Grond introduceert Pokon een nieuw tuinproduct voor hagen en bomen, dat ervoor zorgt dat wortels zich razendsnel ontwikkelen en er van uitval geen sprake is.

Pokon_aanplantgrond3    Pokon_aanplantgrond.2

Ideale mix
De grond bevat een slimme mix van hoogwaardige grondstoffen zoals tuinturf, houtvezel, gecomposteerd beukenbladaarde en kalk. Deze mix zorgt voor een extra luchtige bodem met een goede structuur. Pokon heeft tevens bodembacteriën toegevoegd die ervoor zorgen dat planten snel aanslaan en dat de wortels zich snel kunnen ontwikkelen. Planten met goed ontwikkelde wortels kunnen beter water en voeding opnemen, waardoor ze meer weerstand hebben tegen ziektes en plagen.

Aanplanten
Het voorjaar is een prima periode om (beuken)hagen of bomen te planten. Het is geen moeilijke klus; graaf een ruime sleuf of plantgat en zet de haag of boom erin! Vul vervolgens goed aan (rondom de wortels) met grond en geef royaal water. Op winderige locaties is het verstandig de haag of boom te ondersteunen met een paal. De Aanplant Grond bevat voldoende voeding voor twee maanden.

Pokon Aanplant Grond is ontwikkeld voor de meeste bomen, (beuken)hagen en struiken. Gebruik voor planten die meer van een zure grond houden (zoals hortensia’s, rododendrons en coniferen) Hortensia Grond of Tuinturf.