Tuin TV-programma – Vanaf zondag 9 april start RTL 4 met een nieuw groen lifestyle tuin-tv-programma, dat mede door Intratuin mogelijk is gemaakt. Tien weken lang zal presentator Lodewijk Hoekstra de kijkers met zijn liefde voor groen, tuinieren, planten en bloemen inspireren zelf ook aan de slag te gaan. Want van de natuur word je blij.

Tuin-TV-Programma

Intratuin

“Dat is precies waarin we elkaar gevonden hebben.”, vertelt Peter Paul Kleinbussink, directeur van Intratuin Nederland. “Waar om ons heen steeds meer groen moet wijken voor steen, zien we in een groeiend aantal tuinen juist het omgekeerde gebeuren: daar wint de natuurtuin steeds meer terrein. En Lodewijk kan als geen ander laten zien hoe je het groen weer op een duurzame manier in je tuin terugbrengt.”

tuinprogramma Groene Handen

Buiten- en binnenleven

Met verschillende experts duikt Lodewijk in de bijzondere wereld van het buitenleven en laat hij zien hoe je met passie én op een verantwoorde manier kan genieten van de natuur, tuinieren en buiten zijn. 24Kitchen presentator Hugo Kennis gaat aan de slag in zijn eigen tuin en bewijst zo hoe leuk én makkelijk het is om zelf je groente en fruit te kweken. Natuurlijk bereidt deze chef in elke aflevering ook een heerlijk gerecht met eigen oogst. Dat je de natuur ook naar binnen kunt halen, is in Groene Handen de boodschap van bloemen- en plantenstyliste Sarah Dikker. Zij geeft iedere week tips en adviezen hoe je kunt genieten van groen en kleur binnenshuis.

Groene Handen

Uitzending: vanaf zondag 9 april
17.30 uur bij RTL 4
Herhaling: elke zaterdag 10.30 uur.

Weekend-tuinklus

Daarnaast inspireert het tuin-tv-programma Groene Handen de kijkers wekelijks met een weekend-tuinklus waarbij gemak, plezier en weinig budget centraal staan. Ook gaat Lodewijk langs bij kwekers om zo alles te weten te komen over de passie waarmee planten gekweekt worden en duikt hij in elke uitzending zijn eigen tuin in om te laten zien hoe je stap voor stap een complete tuin aanlegt.

Tip: Zo plaats je een nieuwe schutting in je tuin

Kleinbussink: “Groene Handen brengt de mensen weer wat dichterbij de natuur. We willen laten zien hoe leuk het is om in je tuin bezig te zijn en om alles te laten bloeien en groeien. En daar dan weer van te genieten. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we haalbare klussen moeten laten zien. Geen totale tuinmetamorfose, maar hoe geef ik kleur aan mijn schutting of hoe leg ik een mooie vijverpartij aan.”

Lees ook dit artikel op GroenVandaag: 3 essentiële benodigdheden als je graag in de tuin werkt