VOORSCHOTEN – Morgen, vrijdag 8 september, zal fotografe en voormalig nieuwspresentatrice Sacha de Boer het bezoekerspaviljoen Hof van Duivenvoorde officieel openen. Ter gelegenheid van dit bijzondere moment maakte zij een unieke fotoreportage in het 19de-eeuwse Engelse landschapspark van het hof. Zij verbleef hiervoor 24 uur op het landgoed.

Hof van Duivenvoorde

Paviljoen met publieksfunctie
In de Hof van Duivenvoorde, gelegen in een ommuurde boomgaard nabij het kasteel, kan het publiek vanaf 9 september terecht voor tickets & info, landgoed/museumwinkel en kwaliteitshoreca. Architectenbureau 70F architecture ontwierp een gebouw dat voldoet aan de (vereiste) typologie ‘robuuste schuur’ en tegelijk een gastvrije uitstraling heeft. Een gebouw dat ‘meebeweegt’ met de tijden van de dag. De publieksopening van het paviljoen vindt plaats tijdens het Open Monumentenweekend van 9 en 10 september.

Jaar rond genieten
De Hof van Duivenvoorde vormt de kroon op het parkherstelplan van landschapsarchitect Michael van Gessel, dat in de periode 2011-2015 is uitgevoerd. Versterking van natuurlijke vitaliteit, oorspronkelijke contouren en zichtlijnen en publieke toegankelijkheid waren hierbij leidend. Met de Hof biedt Duivenvoorde voortaan het hele jaar rond de persoonlijke gastvrijheid die past bij het bewoonde karakter van dit adellijke buiten in de drukke Randstad.

Alle seizoenen
Wandelaars, museumbezoekers, toeristen en anderen kunnen de seizoenen in al hun veelkleurigheid beleven: de ontluikende natuur in de lente, het zomerse buitenleven, de kleurenpracht van de herfst en de frisse kou van de winter. Het restaurant zal geopend zijn van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.30 uur.

 

Meer informatie op www.kasteelduivenvoorde.nl

 

Ook op zondag open
Vanaf de opening van de Hof van Duivenvoorde is het kasteelmuseum voortaan ook geopend op zondagmiddag. Er zijn dan rondleidingen om 14.00 uur, 14.30 uur (familierondleiding) en 15.30 uur.
De tentoonstelling Seasons op Duivenvoorde is nog te zien tot 29 oktober 2017. Dan sluit het museumseizoen maar zijn er nog wel de Kaarslichtrondleidingen op 2 en 3 november en het Hof in Kerstsfeer op 16 en 17 december.