ANNA PAULOWNA – Bij de familie De Goede van Kwekerij De Schüllhorn zijn opnamen gemaakt voor het TV-programma Robs Grote Tuinverbouwing. Nederlands bekendste tuinman Rob Verlinden was een middag in Anna Paulowna om op dit bedrijf te kijken naar een aantal bijzondere bolgewassen.

Rob Verlinden

Zijn voorkeur ging daarbij uit naar het gewas Ipheion, in de volksmond oude wijfjes genoemd. Rob Verlinden is zelfs liggend tussen de oude wijfjes aangetroffen. Daarnaast heeft Rob gesproken met drie generaties van de familie De Goede.

Rob_Verlinden2    Rob_Verlinden3

Najaar
De opnames voor Robs Grote Tuinverbouwing vormen onderdeel van de promotiecampagne van de KAVB om het bloembollenvak in de schijnwerpers te zetten. In 2015 is er in hetzelfde programma ook aandacht geweest voor de sector, destijds met een item over inundatie. De opnames bij Kwekerij De Schüllhorn worden verwerkt in een aflevering die in het najaar van 2016 zal worden uitgezonden. De exacte datum is op dit moment nog niet bekend. Na de uitzending zal het filmpje ook worden gepubliceerd op het YouTube-kanaal van de KAVB.