HILVERSUM – Een echte zonaanbidder. Woestijnroos kan eigenlijk niet zonder. Als de plant weinig zonlicht krijgt, dan boeit hij amper of niet, maar met veel licht wel twee keer per jaar.
 Die bloei is trouwens prachtig. De kleurrijke bloemen komen mooi uit op de nagenoeg kale takken.

Woestijnrozen

Zodra de lichthoeveelheid toeneemt gaat de plant bloeien. Dat kan al in maart-april tot eind juli. Na een korte rustpauze volgt een tweede bloei in september.
De woestijnroos komt oorspronkelijk voor in droge gebieden in Oost-Afrika, van Ethiopië tot Zuid-Afrika. In ons land wordt woestijnroos meestal als kamerplant gehouden.

Watermanagement
Woestijnrozen zijn meester in watermanagement. In een natte periode wordt vocht opgeslagen en vastgehouden in de stam, die dan dikker wordt. In tijd van droogte wordt de reserve aangesproken, waardoor de plant weer afslankt.

In Robs Grote Tuinverbouwing en in zijn column op Plantplezier vertelt tuinman Ivo nog veel meer over Woestijnroos. Ivo vergelijkt de plant met ons mensen en ons hardnekkige gevecht tegen de kilo’s. Scherp geobserveerd en geestig verwoord. Kijk zaterdag maar eens naar Robs Grote Tuinverbouwing of lees het op Plantplezier.

groenvandaagTuinman Ivo
Ivo Putman is de rechterhand van Rob Verlinden in het SBS6-programma Robs Grote Tuinverbouwing. Maar Ivo is ook het gezicht achter Plantplezier, het groenplatform voor iedereen die meer wil weten over tuinieren en de nieuwste trends in tuinland.

Robs Grote Tuinverbouwing
Elke zaterdag, 17.00 uur
SBS6