LEIDEN – Van 11 tot en met 20 augustus 2017 staat de Leidse Hortus in het teken van Vleesetende-planten. De tentoonstelling is onderdeel van het EEE (European Carnivorous plants Exchange and Exhibition).

Vleesetende-planten

Dit internationale congres vindt plaats in het eerste weekend van de show, op 11, 12 en 13 augustus. Internationaal gerenommeerde sprekers komen uit heel Europa en Indonesië om de nieuwste inzichten te delen over vleesetende planten.  Tijdens het congres kunnen bezoekers ook planten aanschaffen bij internationale specialistische handelaars.

De tentoonstelling vindt plaats in de Wintertuin van de Hortus die speciaal voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot vleesetershow. Bezoekers kunnen dagelijks gratis rondleidingen volgen en kinderen krijgen bij binnenkomst het speurboekje met Carni de vleesetende plant. Het congres en de tentoonstelling worden georganiseerd in samenwerking met Werkgroep Carnivora.

Hortus botanicus Leiden
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
www.hortusleiden.nl

moerastuintjes zijn muggeneters

 

 

 

Bekerplanten
De EEE is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt gehouden in een stad in Europa. In 2017 is Leiden weer aan de beurt om het driedaagse congres te hosten. In 2012 stond de Hortus voor het laatst in het teken van vleesetende-planten. Sprekers uit Duitsland, Frankrijk en, België en Indonesië zullen lezingen geven over vleesetende-planten in alle soorten en maten.
Speciale aandacht is dit jaar voor de Indonesische bekerplanten. Vanwege het Leiden Asia Year en het 200-jarig bestaan van de botanische tuin in Bogor (vroeger ’s Lands Plantentuin te Buitenzorg) zullen zowel het congres als de tentoonstelling een Indonesisch tintje krijgen.

Kinderen
Gedurende tien dagen zal de Wintertuin van de Hortus botanicus Leiden vol staan met allerhande vleesetende-planten. Bekerplanten, zonnedauw, Venus vliegenvallen en drosera’s passeren de revue en voor kinderen (en volwassenen) is er zelfs de mogelijkheid om de planten te voeren. Dagelijks geven de leden van de werkgroep Carnivora gratis rondleidingen om 14.00 uur. Speciaal voor kinderen heeft de Hortus een speurboekje ontwikkeld met Carni de Vleesetende plant in de hoofdrol.

Zie ook het bericht over de gratis lezing over vleesetende planten. De lezing wordt verzorgd door Norbert Peeters, auteur van onder andere de serie Kroonjuwelen uit Azië.