TERNEUZEN – Gemeente Terneuzen (54.000 inwoners) is het meest romantisch van Nederland. Uit een peiling onder 1.150 Fleurop bloemisten blijkt dat daar dit weekend relatief het meeste aantal anonieme Valentijnsboeketten zijn bezorgd: 62.

Romantisch

Op de tweede plaats komt Leeuwarden met 70 ‘geheime liefdes’ op 107.000 inwoners. Als meest romantische provincie komt Drenthe uit de bus met gemiddeld 38 anonieme boeketten per gemeente. Zuid-Holland is de minst romantische provincie, met gemiddeld slechts 14 anonieme boeketten per gemeente. Er is gepeild bij Fleurop bloemisten in gemeenten vanaf 50.000 inwoners. De liefdesbloemen zijn dit jaar ook op zondag, Valentijnsdag, bezorgd.

Bloemenactie
In Almelo (62.000 inwoners) wonen de minst passievolle mensen. Slechts 9 inwoners ontvingen daar een anomiem Valentijnsboeket. Fleurop heeft daarom besloten om maandag 15 februari in Almelo met Bloemsierkunst Tibbe en een team van bloemenboys ‘vergeten’ vrouwen tussen 12.00 en 13.00 uur bij winkelcentrum Eskerplein spontaan te verrassen met ‘Day After’-Valentijnsbloemen. Fleurop directeur Jeroen de Zwart: “Bloemen zijn onlosmakelijk verbonden aan Valentijnsdag en nog altijd liefdescadeau nummer één. Wij willen de onfortuinlijke Almelose dames hiermee een hart onder de riem steken.”

De roos is ook dit jaar onverminderd liefdesbloem nummer één. Rood is nog steeds de meest gewilde bloemkleur. De meest afgelegen plek waar Fleurop Valentijnsboeket werd bezorgd, is Bang Lamung in Thailand.