AMSTERDAM – Het Tulpfestival in Amsterdam is gestart met 15.000 tulpen in schalen die het woord ’Paleiskwartier’ vormen. Dat is de nieuwe naam van het gebied met Damrak, Dam, Rokin, Heiligeweg, Kalverstraat en Nieuwendijk.

Tulpfestival

Nu nog in knop, zorgen de tulpen de komende weken voor een kleurenexplosie in dit gebied als onderdeel van Tulp Festival Amsterdam.

tulip Festival Amsterdam

Tot half mei, of zo lang de tulpen bloeien, zijn op 60 locaties in de hoofdstad meer dan 500.000 tulpen te bewonderen onder het motto ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’.

 

‘Voor iedere Amsterdammer een tulp’ 

Paleiskwartiertulp
De derde editie van het Tulp Festival Amsterdam werd donderdag 30 maart officieel geopend met de doop van de Paleiskwartiertulp op de Dam.
 De Paleiskwartiertulp bloeit op als een rozerode tulp met een wit randje en blauw hart. Vanaf 1 april staan er bijna 4.000 in grote schalen op markante plekken in het Paleiskwartier, verspreid over Damrak, Dam en Rokin.

tulip festival amsterdam

Op de foto vlnr: Richard Francke van de nieuwe ondernemersvereniging Paleiskwartier, Judikje Kiers, directeur Amsterdam Museum en Saskia Albrecht, organisator Tulp Festival.

 

Tulip Festival
1 april – 14 mei 2017
500.000 tulpen 60 locaties
Kijk voor alle informatie en de actuele bloeilocaties op Tulp Festival.