Tulp Festival 2016 – Tulpenfestival in de hoofdstad. Van oudsher is Amsterdam verbonden met de legendarische tulp, maar de laatste decennia is de bol steeds meer uit het straatbeeld verdwenen. Het Tulp Festival wil de tulp weer zichtbaar maken in de stad met de wens uiteindelijk voor iedere Amsterdammer een tulp te planten.

Tulp Festival 2016

Droom en werkelijkheid

Dat zijn ruim 800.000 tulpen, een droom die ooit werkelijkheid moet worden, volgens initiatiefneemster en tuinontwerpster Saskia Albrecht. Vorig jaar zijn er tijdens het Tulp Festival meer dan een half miljoen tulpen geplant in Amsterdam. Waarvan 423.207 tulpen in de volle grond en 116.074 tulpen in potten.

Waar, wanneer en hoe

Het Tulp Festival wordt voor de tweede keer gehouden. In het najaar werden de bollen geplant die gedurende de maand april zullen bloeien. Een tulpenroute, die te voet of met de fiets afgelegd kan worden, voert langs parken en pleinen, lanen en grachten, tuinen en perken waar de tulpen in honderden kleuren bloeien.
Er is een keuze gemaakt uit de meest interessante locaties in de openbare ruimte van Amsterdam en voor tuinen van markante gebouwen in de Stadsdelen Zuid, Centrum, Noord en Oost.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroebnVandaag: Tulp Festival 2024 is een jubileumeditie

Festival gids

Een gids beschrijft alle locaties waar de bollen zijn geplant, zodat de bezoeker zijn eigen tulpenroute kan bepalen. Van alle tulpen die te zien zijn worden de namen genoemd. Op de stadsplattegronden in het midden van de gids zijn alle locaties terug te vinden. De gids is vanaf 1 april voor €2 verkrijgbaar bij de informatiepunten.

Voor meer informatie: www.tulpfestival.com

Intro-foto: rgb stock, omaratzi964