Nieuw moestuinseizoen – Vrijdag 17 en zaterdag 18 maart 2023 vindt de allereerste editie van De Moestuinbeurs plaats op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Met producten, merken, masterclasses, workshops, live-demonstraties, een zadenruilmarkt en meer zijn het twee dagen vol kennis en inspiratie om een nieuw moestuinseizoen in te gaan. Naar verwachting komen er zo’n 4.000 bezoekers uit Nederland en België naar De Moestuinbeurs. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan via www.demoestuinbeurs.nl.

Nieuw moestuinseizoen

Inspirerend voor moestuinierders

Verwacht op De Moestuinbeurs een divers aanbod aan deelnemers met onder andere kant-en-klare moestuinbakken, zaden, bloembollen, pootgoed, fruitbomen, compost, tuinkassen en boeken. Meer dan 40 verschillende bedrijven presenteren en verkopen hun producten passend bij het moestuinieren. Zo richt Bio-Kultura, partner van het event, een exclusieve ruimte in waarin alles draait om een gezonde bodem. Ook partner Ecotuintje – webshop voor de milieubewuste moestuinfan – is beide dagen aanwezig met onder andere hun duurzame moestuinbakken en partner L’Orangerie Buitenverblijven presenteert de mooiste tuinkassen op het event.

“Leren leven uit de natuur”

Kennisdeling vormt een belangrijk onderdeel van De Moestuinbeurs. Bezoekers krijgen persoonlijk advies van experts op het gebied van (moes)tuinieren. Onder andere Lodewijk Hoekstra, Floor Korte en Jessica Koomen zijn aanwezig en delen hun ervaringen. Er zijn dagelijks inspirerende masterclasses en workshops te volgen over onderwerpen zoals: het starten van een moestuin, een gezonde bodem, het bouwen van een wormenhotel, no dig, fermenteren, balkon-moestuinieren en meer. Daarnaast is er een podcastopname, een zaden- en stekjesruilmarkt, een speciaal kinderprogramma en zijn er wildplukwandelingen. Kortom: een evenement vol belevenis.

Duurzaam en toegankelijk

Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met duurzaamheid, in bijvoorbeeld de keuze voor de locatie, de deelnemers, het aanbod van eten en drinken en de invulling van het programma. Ook is het een toegankelijk evenement, door zowel beginners als experts in de eetbare tuin van alle leeftijden samen te brengen. De Moestuinbeurs wil als ontmoetingsplek dienen voor iedereen met een interesse in een zelfvoorzienende levensstijl. Het doel? Zorgen dat alle bezoekers met nieuwe kennis en inspiratie vol vertrouwen, maar vooral vol plezier het nieuwe moestuinseizoen tegemoet gaan.

Tickets zijn online verkrijgbaar voor 15 euro. De Moestuinbeurs is dagelijks geopend van 10.00-17.00.

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op www.demoestuinbeurs.nl.