AMSTERDAM – Tulpendag komt eraan. In opperbeste stemming hebben medewerkers van tulpenteler Kreuk uit Andijk donderdag hun handen vol aan het gereed maken van 200.000 tulpen in het Noord-Hollandse Andijk. De snijtulpen worden bij diverse Noord-Hollandse bedrijven geselecteerd en ingepakt voor de vijfde editie van de Nationale Tulpendag, aanstaande zaterdag op de Dam in Amsterdam.

Tulpendag

tulpen_op_de_dam   tulpen_naar_de_dam

Om de start van een nieuw tulpenseizoen in te luiden, leggen tulpentelers en vrijwilligers daar in alle vroegte een reusachtige pluktuin aan. De tulpen worden met bloembol in originele kweekbakken neergezet. Zaterdagmiddag mag iedere bezoeker vanaf 13.00 uur gratis een bosje tulpen plukken.

Vanwege het EU-voorzitterschap van Nederland staat het unieke, bloeiende tulpenmozaïek dit jaar in het teken van Europa. Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders zal de pluktuin officieel openen. Voorafgaand aan de opening doopt de minister een nieuwe tulp. In totaal worden er meer dan 15.000 bezoekers verwacht en zal het tulpenmozaïek om 16.30 uur kaalgeplukt zijn.