Vrijwilligers verrassen – Ruim 6,3 miljoen mensen zetten zich belangeloos in voor mensen in hun omgeving. Om hen te bedanken voor hun inzet, organiseert Vereniging Bloemist Winkeliers van 10 t/m 26 maart de ‘Mijn Bloemist Vrijwilligersweken’. Onder het motto ‘Verras jouw kanjer met een anjer’ kunnen vrijwilligers bedankt worden met een anjerboeket.

Vrijwilligers verrassen

Anjers voor kanjers

De Anjer staat voor toewijding en doorzettingsvermogen. Die typische karaktereigenschappen passen ook bij mensen die zich belangeloos inzetten voor de medemens en maatschappij. Vanwege deze overeenkomsten wordt de anjer ook wel ‘vrijwilligersbloem’ genoemd.

Goddelijke bloem

De botanische naam van de anjer, ‘Dianthus’, is afgeleid van het Griekse ‘Dios’, wat ‘God’ betekent. Geen wonder dat ze daarom ook wel ‘goddelijke bloem’ wordt genoemd. Modeontwerpers laten zich graag inspireren door de gelaagdheid, luchtigheid en gekartelde randjes van de anjer: het resultaat is een vernieuwende modetrend waarin rokken met ruffles, zachte kleuren, en blousen met bijzondere mouwen centraal staan. Dat klinkt misschien wat zoet, maar het oogt vooral luchtig en vrouwelijk: net als anjers die uitwaaien in de lente. Bron: Mooi wat bloemen doen

Samenwerking

De Vrijwilligersweken worden georganiseerd in samenwerking met de Royal FloraHolland-Anjerkwekers. Meer informatie over Anjers voor kanjers.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Dianthus Hypnosis, in de schijnwerpers

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Dianthus Hypnosis, in de schijnwerpers

Vrijwilligers verrassen met anjers

Foto: Rémi Walle, op Unsplash.

Nationale Vrijwilligersdag

Wist je dat 7 december ‘Nationale Vrijwilligersdag’ is. De dag om alle vrijwilligers, help helden, goed doeners en omkijkers in het zonnetje te zetten. Maatschappelijke organisaties, gemeenten maar ook landelijke organisaties zoals NLvoorelkaar staan op 7 december éxtra stil bij de impact van vrijwilligers. Zij krijgen extra aandacht, een leuke attentie, of worden zelfs gehuldigd of onderscheiden door de gemeente of landelijke overheid. De waarde van vrijwilligerswerk is enorm. Vrijwilligers houden de maatschappij draaiende en zorgen ervoor dat iedereen kan sporten, ontspannen, leren maar ook eten, onze taal leren, kan meedoen.