Weer tuintijd, verbind binnen met buiten – Een fijne tuin is een verlengde van je huis. Door buiten met binnen te verbinden vergroot je letterlijk en figuurlijk het woonplezier. Maar hoe maak je van je huis en tuin een mooi samenhangend geheel? Lees verder en laat je inspireren.

Weer tuintijd

Maak een geheel

Je maakt van je tuin en huis een geheel door tinten, materialen en accessoires terug te laten komen. Geef de schutting bijvoorbeeld dezelfde tint als de muren binnen. Voor een mooie overgang kun je een plankenvloer of tegelvloer door laten lopen naar het terras. Niet elke vloer is hier geschikt voor. Denk aan een vloer van laminaat of pvc. In dat geval kun je wel kiezen voor grind of tegels in dezelfde kleur als de vloer binnen. Ook met accessoires die zowel geschikt zijn voor buiten als binnen creëren je eenheid. Heb je stoelen of ligbedden voor in de tuin? Decoreer met kussens in dezelfde stijl als de kussens binnen.

Weer tuintijd, verbind binnen met buiten

foto: Sven Shauste, op Unsplash

Comfortabele tuinmeubelen

Natuurlijk wil je buiten net zo lekker kunnen zitten als binnen. Een loungebank in de tuin geeft een luxe uitstraling en nodigt uit om lekker neer te ploffen. Creëer een plek op buiten te eten met een picknickbank of een mooie tuinset. Wil je ontspannen kunnen relaxen? Ligbedden voor in de tuin maken van jouw tuin een oase van rust. Geniet lekker lui van een goed boek of neem een powernap. Ga je binnenkort tuinmeubelen kopen? Tuinmeubelen van goede kwaliteit misstaan ook zeker binnen niet. Zet eens een tuinset in je keuken. Of plaats een ligbed in de serre om ook op koelere dagen te kunnen luieren in het zonnetje.

Zicht op de tuin

Goed zicht op de tuin vergroot de samenhang tussen binnen en buiten. Grote ramen of een schuifpui maken dat je ongestoord naar buiten kunt kijken. Er moet dan buiten wel iets te te zien, ook als het donker wordt. Met uitverlichting kun je sfeervolle hoekjes uitlichten. Plaats bijvoorbeeld een tafellamp op de tuintafel of hang een mooi lichtsnoer op boven de ligbedden voor in de tuin. Verlichting maakt je tuin optisch groter en geeft een gezellige sfeer. Wil je graag duurzame verlichting? Kies voor ledverlichting of lampen op zonne-energie.

En vergeet de planten niet.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Trendy Hebe is kleurrijk vlindervoer

Zoek je naar samenhang tussen binnen en buiten? Houdt hier dan rekening mee wanneer je accessoires en tuinmeubelen gaat kopen. Kies voor hetzelfde kleurenpalet en laat materialen terugkomen. Goed zicht op de tuin en tuinverlichting verbinden buiten met binnen.

Fotocredits introfoto: Georg Eiermann, op Unsplash.