Appeltern Plantenfestijn – Op 8 en 9 juni vindt de tweede editie plaats van het Appeltern Plantenfestijn met het thema ‘Kleurrijk tuinfeest’ en het programma is veelbelovend. Op het Plantenfestijn vind je een prachtig aanbod van kwekers van vaste planten, bomen en heesters, maar ook heel veel andere tuin-gerelateerde activiteiten. Het Plantenfestijn wordt georganiseerd in het prachtige Bloemenpark Appeltern. Nog nooit waren er zoveel planten te zien en te koop.

Appeltern Plantenfestijn

Appeltern Plantenfestijn, inspiratie voor meer groen in de tuin

Een mooie mix van kwekers uit binnen- en buitenland.

Plantenpromenade

Er wordt een mooie mix van kwekers verwacht uit binnen- en buitenland. Stuk voor stuk kwekers die duurzame kweekmethoden hanteren en bijdragen aan een nog mooiere biodiversiteit. In de line up vind je grote namen als Arjan Schepers, Bruchtergarten, Den Mulder Boomteelt, De Vlieren, Fransen Hostas, Henk-Jan Heideboer, Kwekerij Het Amsterdamscheveld, Planterij Groenstraat 13 en Wico Planten. Maar ook kwekers met bijzondere planten maken hun opwachting, zoals Vista Verde met subtropische planten en De veredelde walnoot. Op de Plantenpromenade vind je ook kraampjes met bedrijven die tuinverwante artikelen en diensten aanbieden. Zo kun je er gratis je snoeischaar laten slijpen, worden er antieke tuinboeken aangeboden en handige en duurzame tuinhulpjes.

Hier het volledige deelnemersoverzicht

Appeltern Plantenfestijn, inspiratie voor meer groen in de tuin

Meerdere bloemschikactiviteiten en -demonstraties.

Leer alles over planten

Naast de aankoopmogelijkheid van bijzondere planten heeft het Plantenfestijn ook een educatieve doelstelling. Bezoekers kunnen er terecht voor inrichtings- en onderhoudsadvies en al hun vragen over de toepassing van planten. Natuurlijk kunnen de aanwezige kwekers alles vertellen over hun geëtaleerde collectie. In het Tuinadviescentrum zitten tijdens het Plantenfestijn Appeltern Tuinexperts die je helpen met al je tuin(ontwerp)vragen. In het hart van het park wordt ook een Infoplein ingericht waar je met al je tuinvragen terecht kunt. Zo helpt Plantendokter Ward van Teylingen je met vragen over jouw plant, dus neem zeker een foto mee van jouw (zieke) plant. Je kunt ook een zakje met tuingrond meenemen. Want Ecostyle geeft voedingsadvies voor je tuin en je kunt bij hen jouw bodem laten testen. De Wilde Weelde vereniging geeft adviezen over ecologisch tuinieren. Vanuit het Infoplein kun je je aansluiten bij de rondleiding naar De Oude Tuin, waar je leert hoe je een klimaatbestendige tuin krijgt.

Groei & Bloei activiteiten

Nederlands grootste tuinvereniging Groei & Bloei neemt een paar onderdelen op het Plantenfestijn in Appeltern voor haar rekening. Bij hun eigen tiny house geven ze uitleg over het tienpuntenplan voor duurzaam tuinieren. Ook organiseren zij meerdere bloemschikactiviteiten en -demonstraties. Op zaterdag is de Landelijke Finale Bloemschikken waar bloemschikkers in de categorieën amateur, student en semi-prof de strijd aangaan door het maken van een verrassingsarrangement.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Wisselborders in Bloemenpark Appeltern

Bloemenpark Appeltern, beleef de mooiste tuinen!

Een kijkje in het bloemenpark.

Unieke locatie en activiteiten

Het Appeltern Plantenfestijn vindt plaats in Bloemenpark Appeltern, een park waar van nature al een uitgebreid aanbod aan planten te zien is; misschien wel de grootste plantencollectie van Nederland. Alle planten zijn toegepast te zien in meer dan 100 voorbeeldtuinen en diverse deelgebieden zoals de Nationale Vaste Plantentuin en de Wilde Weelde Wereld. Je kunt tijdens het Plantenfestijn heerlijk inspiratie opdoen in het uitgestrekte park of even genieten van wat lekkers op het terras of in het restaurant. Op 8 en 9 juni zijn er bloemenmeisjes in het park, worden er land-art installaties gebouwd, kun je meekijken met een buitenles van ecologisch bloemschikken en een rondleiding volgen door De Wilde Weelde Wereld.

Het doel van het Appeltern Plantenfestijn is om Tuingeluk met planten nog dichter bij de mensen te brengen en omgekeerd.

Openingstijden en entree

Zaterdag 8 en zondag 9 juni, 10.00 – 18.00 uur.

Tijdens het Appeltern Plantenfestijn kun je met hetzelfde ticket het Bloemenpark én het Appeltern Plantenfestijn bezoeken.
Toegang € 18,95. Kinderen tot 6 jaar gratis, vanaf 6 jaar € 9,50. (Tip Online krijg je 2 euro korting.)