Echeveria – Hoera voor Echeveria. Volgende week is de kerstboom uit de huiskamer verdwenen om plaats te maken voor nieuw groen. Gebruikelijk kiest de consument voor wat grotere groene planten om het gemis van de boom op te vangen. Maar met de boom zijn er ook veel kleuren vertrokken.

Echeveria voor de huiskamer

Echeveria_Velvet_Touchz Groot in veelzijdigheid

Voor wie van klein en kleurrijk houdt, is er een geweldig alternatief: Echeveria. Genoemd naar Antonio Echeveria, een plantenkenner uit Mexico, het land waar de plant vandaan komt. De kleine Echeveria zijn groot in hun veelzijdigheid. De vlezige bladeren kunnen variëren van diepgroen tot roodachtig, van wollig behaard tot volkomen glad. Opvallend en geliefd zijn de spiraalsgewijs gedrongen bladeren die prachtige rozetten vormen.

Verven

Die rozetten laten zich mooi verven met een kleurstof op waterbasis die geen schade oplevert voor de plant. De kleur blijft net zo lang zitten als de plant leeft, alleen in de zon kan die wat valer worden en ook buiten of in de regen kan de kleur vervagen. Soms worden er aan de kleur glittertjes toegevoegd om het feestelijke gevoel compleet te maken. Voor de liefhebbers is er is zelfs een zogenoemde Europa-lijn. Geverfde Echeveria is een vrolijke noot in de huiskamer.

  echeveria_italie  echeveria_nederland   echeveria_spanje in de huiskamer

Geef Echeveria een zonnige standplaats en ze geven plezier terug.

Met dank aan Amigo Plant en Velvet Touch.
Intro-foto, wikimedia commons.

huiskamer echeveria

Glowing Star

De Glowing Star in the Dark® is een Echeveria Miranda die licht brengt in de donkere dagen. De plant wordt bewerkt met een speciaal (onschadelijke) coating dat in staat is om natuurlijk- en kunstlicht op te slaan. Als de plant in een donkere omgeving wordt geplaatst, zal de plant het ‘opgeslagen’ licht weer uitstralen, waardoor de plant licht geeft! De plant ondervindt geen schade aan dit extra laagje en zal hier doorheen groeien. De Echeveria Miranda wordt gebruikt als basis voor de Glowing Star in the Dark en heeft van nature al een stervorm, waardoor het winterse effect versterkt wordt.