Zonwering in de tuin – Het mooie weer komt eraan en dat betekent dat we massaal tijd gaan doorbrengen in onze tuin. Toch kan het mooie weer er ook voor zorgen dat het té warm wordt en dat we juist de schaduw willen opzoeken. Hiervoor kun je jouw tuin verrijken met zonwering. Hieronder lees je welke opties er allemaal zijn en wat voor voordelen zonwering te bieden heeft.

Zonwering in de tuin

Van een parasol tot een overkapping met zonwering

Er zijn verschillende soorten zonweringen te vinden. Zo kun je kiezen voor een parasol die je eenvoudig kunt verplaatsen naar plekken waar jij schaduw wil creëren, maar je kunt ook kiezen voor een schaduwdoek. Zo’n schaduwdoek is vaak een driehoekig doek dat je aan palen kan bevestigen, zodat je een soort afdakje maakt in de tuin.

Tegenwoordig kun jij jouw overkapping ook voorzien van een zonwering. Een overkapping met een glazen dak, bijvoorbeeld een aluminium overkapping, staat natuurlijk enorm luxe maar brengt ook een nadeel met zich mee: de hitte in de zomer. Deze hitte kun je voorkomen door een zonwering overkapping aan te schaffen. Dit is een zonwering die aan het dak wordt bevestigd, waarbij je zelf de lichtinval kunt reguleren.

Altijd een behaaglijk plekje in de tuin

Zonwering in de tuin is geen overbodige luxe. Het zorgt er namelijk voor dat je in de zomer altijd een behaaglijk plekje hebt in de tuin. Met zonwering zorg je er namelijk voor dat er schaduw wordt gecreëerd. Ideaal als je een boekje wil lezen, wil afkoelen van de warmte of als de kids buiten willen spelen zonder dat de zon op hen schijnt.

Je geeft de tuin een andere uitstraling

Met een parasol, schaduwdoek of een overkapping met zonwering kun jij de tuin meteen een andere sfeer geven. Het zorgt er namelijk voor dat je een hoekje creëert in de tuin en dat zorgt voor gezelligheid. Kleed dit hoekje vervolgens gezellig aan en voor je het weet ben je niet meer weg te slaan uit jouw tuin, je eigen aangename buitenruimte.

Je kunt de woning ook verkoelen

Om voort te borduren op de overkapping met zonwering: er bestaat ook een zonwering voor de serre. Een serre zit aan het huis vast en wanneer de zon op de serre schijnt, zal de temperatuur in de serre én dus ook in de woning een paar graden stijgen. Door te investeren in serre zonwering houd je de warmte niet alleen in de serre tegen, maar dus ook in de woning. Deze zonwering wordt aan de binnenkant van de serre bevestigd, waardoor je de zonwering ook uitgevouwen kunt houden wanneer er slecht weer aan zit te komen.

Een zomerliefhebber die het graag zonder parasol doet is de hibiscus. Een geweldig attractieve plant in de zomertuin.

Fotocredits introfoto: Dids, op Pexels.