Voor AYA – Donderdagavond 8 maart, tijdens de 5e Space 4 AYA lustrum avond in Utrecht, hebben de Hyacintenkwekers een cheque overhandigd aan Nationaal AYA ‘jong en kanker’ Platform. John vd Slot en Carl Hulsebosch namens de Hyacinten kwekers en Gerard Gardien namens Royal FloraHolland. Het totaal bedrag was begin januari opgehaald door de verkoop van Hyacinten in 14 UMC ziekenhuizen in Nederland en de verkoop van een kar Hyacinten op Royal FloraHolland vestiging Rijnsburg.

Voor AYA

aya platform

(H)erkenning van AYA

Per jaar horen gemiddeld 2.700 jongvolwassenen in de leeftijd tussen de 18-35 jaar dat zij kanker hebben. AYA’s hebben leeftijdsspecifieke behandeling en (na)zorg nodig die de medisch-technische zorg en behandeling laat samenvallen met psycho-sociale zorg vanaf de diagnose tot ver daarna.

Jongvolwassenen

Het ‘Jong & Kanker’ Platform is een netwerk van zorgprofessionals die samen met jongvolwassenen met kanker werken aan de allerbeste zorg.

Sophia Sleeman (24 jaar): “Toen ik 18 was kreeg ik kanker en stond mijn wereld op zijn kop. Ik was op zoek naar een plek in het ziekenhuis waar ik terecht kon met vragen over seksualiteit, vruchtbaarheid, studie en relaties. Allemaal thema’s waar je tegenaan kunt lopen als je jong bent en kanker krijgt. Daarom zet ik mij nu in voor het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform.”

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Ruim 25.000 euro voor Jong en Kanker platform

Zorg

Inmiddels zijn er vier poli’s actief: in het Radboudumc, UMCU, Erasmus MC en LUMC. Einddoel is om AYA zorg overal in Nederland beschikbaar te hebben.

Meer informatie op de site van het platform.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Hyacintenkwekers steunen jonge mensen met kanker

Op de foto: Carl Hulsebosch die de cheque overhandigt aan de organisatie.
Intro-foto: iBulb