Hyacintenkwekers voor AYA’s – De Nederlandse Hyacintenkwekers overhandigde 8 maart een cheque ter waarde van € 20.011,15 aan Stichting AYA tijdens het 4e Nationale symposium in de Kuip in Rotterdam.

Hyacintenkwekers voor AYA’s

Jongvolwassenen

Dit bedrag is het resultaat van een speciale Hyacinten-verkoopactie in 10 Nederlandse ziekenhuizen én een speciale veiling bij Royal FloraHolland. “Het geeft zoveel voldoening om dit te doen,” vertelt John van der Slot namens de Hyacintenkwekers. “We zetten ons nu al een paar jaar in voor deze stichting en dragen vol trots dit mooie bedrag over aan de jonge mensen die dit zo hard nodig hebben.”

Dit doel is bereikt de dankzij de inzet van de hyacintenkwekers en is mede mogelijk gemaakt door de KAVB en de promotiecommissie Seizoensbloemen.

AYA zorg

AYAzorg is bedoeld voor álle jongvolwassenen in Nederland die tussen 18 en 35 jaar voor het eerst kanker hebben (gehad). In de ziekenhuizen aangesloten bij het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform wordt deze speciale zorg ingericht. De doelstelling van de stichting is om jong volwassenen met kanker (AYA, Adolescent & Young Adult, 18-35 jaar) in Nederland de beste integrale zorg te kunnen geven. Tot voor kort waren deze AYAs onder de radar. Het Platform wil het zorgvacuüm opheffen. www.aya4net.nl

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Oostelijke Hyacint: prinses van geur en kleur

Hyacint trivia

  • Hyacinten zijn geschikt voor in de pluktuin. Heerlijk om eigen geteelde en zelf geplukte geurbommetjes in huis te laten stralen!
  • Wil je een wow-effect? Plant de bollen dan zo dicht bij elkaar dat ze elkaar net niet raken.
  • Hyacinten zijn geschikt om in potten te planten. Kies potten met een gat onderin of maak zelf een of meerdere gaten in de bodem, zodat te veel water weg kan lopen.
  • Wist je dat je hyacintenbollen ook binnen op glas kunt laten groeien? Hier zijn speciale hyacintenglazen voor die je vult met water. Bovenop zet je de hyacintenbol waarvan de onderkant het water net niet raakt.

Kijk op www.bloembol.org voor meer informatie over bloembollen.