Bolchrysant Skyfall – De Bolchrysant straalt wanneer de dagen kort zijn. De plant reageert namelijk op deze korte dagen door knoppen aan te leggen en vervolgens zo rijk te bloeien dat het blad er helemaal onder schuil gaat.

Bolchrysant Skyfall

Schitteren wekenlang

De mooie bollen vol bloemen schitteren wekenlang en geven zo nog meer glans aan de nazomer. Om bloemen en planten onder de aandacht te brengen, heeft het Bloemenbureau Holland de maandelijkse campagne ‘plant van de maand’ geïntroduceerd. Om in te spelen op deze campagne vraagt veredelaar Royal van Zanten aandacht voor een wél heel speciale Bolchrysant; de Skyfall.

Bolchrysant-Skyfall

Bloeiende kruiper

Skyfall kenmerkt zich door de unieke genetica waardoor de plant, in tegenstelling tot de normale Bolchrysant, niet omhoog groeit, maar kruipt. Hiermee bedekt deze plant met haar overvloed aan bloemen zo’n 70% van de pot, waardoor de Skyfall perfect geschikt is voor hangpotten. Tegenwoordig wordt de Skyfall genetica ook gebruikt voor wandhangers, waarmee de de plant multifunctioneel is in te zetten op ieder terras of balkon.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Je huis en tuin milieuvriendelijk maken

Zomer – Herfst

Met Skyfall kunnen consumenten van de zomer tot in de late herfst genieten van een bloeiende tuin met diverse felle kleuren.

De plant wordt aangevoerd door Kwekerij Bas van der Wilt, Croyse Loop, Barreveld en Batist. De wandhangers worden aangevoerd door Kwekerijen Ammerlaan en Van Geest.

Vaste Planten en grondsoorten

Let bij het kopen van vaste planten vooral op de grondsoort. Heb je een tuin op zand-, klei- of veengrond, kijk dan of de gewenste plant ook geschikt is voor jouw tuin. Zie ook deze artikelen op GroenVandaag om je op weg te helpen:

10 planten die het goed doen op kleigrond

10 planten die het goed doen op veengrond

10 planten die het goed doen op zandgrond


Vaste planten, wat zijn dat?


De bodemkaart van Nederland

Top 10 van vaste schaduwplanten