RIJSENHOUT – De Bolchrysant straalt wanneer de dagen kort zijn. De plant reageert namelijk op deze korte dagen door knoppen aan te leggen en vervolgens zo rijk te bloeien dat het blad er helemaal onder schuil gaat.

 

Bolchrysant Skyfall

De mooie bollen vol bloemen schitteren wekenlang en geven zo nog meer glans aan de nazomer.
Om bloemen en planten onder de aandacht te brengen, heeft het Bloemenbureau Holland de maandelijkse campagne ‘plant van de maand’ geïntroduceerd. Om in te spelen op deze campagne vraagt veredelaar Royal van Zanten aandacht voor een wél heel speciale Bolchrysant; de Skyfall.

Bolchrysant-Skyfall

 

Skyfall
Skyfall kenmerkt zich door de unieke genetica waardoor de plant, in tegenstelling tot de normale Bolchrysant, niet omhoog groeit, maar kruipt. Hiermee bedekt deze plant met haar overvloed aan bloemen zo’n 70% van de pot, waardoor de Skyfall perfect geschikt is voor hangpotten. Tegenwoordig wordt de Skyfall genetica ook gebruikt voor wandhangers, waarmee de de plant multifunctioneel is in te zetten op ieder terras of balkon.
Met Skyfall kunnen consumenten van de zomer tot in de late herfst genieten van een bloeiende tuin met diverse felle kleuren.

De plant wordt aangevoerd door Kwekerij Bas van der Wilt, Croyse Loop, Barreveld en Batist. De wandhangers worden aangevoerd door Kwekerijen Ammerlaan en Van Geest.