KOP VAN NOORD-HOLLAND- Nu de bloembollenvelden vol in bloei staan lanceert een viertal bloembollen- en knollenkwekers een nieuwe camperroute in de regio Holland Boven Amsterdam. Hiermee is een unieke samenwerking ontstaan die camperaars vanuit de hele wereld de gelegenheid biedt een midweek of week te overnachten bij bollen- en knollentelers. Dichterbij de bloembollenvelden waren de camperaars nog niet eerder.
 

Campeerroute

Bloembollenroute
De camperroute start bij Camping de Gouwe stek in Bovenkarspel, vlakbij Enkhuizen. Op deze boerencamping worden pioenrozen en agapanthussen geteeld. Ook kunnen de gasten genieten van het blotevoetenpad bij de camping.
Vanuit Bovenkarspel voert de route naar de Wieringermeerpolder waar kan worden overnacht bij Camperplaats de Tulpentuin op het terrein van tulpenkweker Siem Munster. Hier worden tulpen geteeld op het veld en in de kassen. Gasten kunnen een rondleiding krijgen in de kwekerij of een wandeling maken over het boerenlandpad, vlak langs de tulpenvelden.
Na Slootdorp voert de route naar Camping Duinzoomhoeve. Deze camping ligt midden in het bloembollengebied van Julianadorp en vlakbij de Noordzeekust. Ook dit is een boerencamping bij het bloembollenbedrijf van de familie Romar met hyacinten, narcissen, krokussen, tulpen en anemonen. Ook hier neemt de tuindersvrouw haar gasten graag mee voor een rondleiding door het bloembollenbedrijf.
De bloembollenroute eindigt in Castricum bij Boerencamping De Kei. Deze camping bevindt zich op het veehouderijbedrijf met bollenland van de familie Res. Hier worden onder andere tulpen, anemonen, keizerskronen en alliums geteeld. De gasten zijn van harte welkom voor een kijkje in de melkput of de bollenschuur, ook een bezoek aan de Hortus Bulborum is hier de moeite waard.

bloembollen planten in het najaar, gemakkelijk

Meer informatie
De camperroute is te vinden op internet via verschillende camper websites. Op Google Mymaps is de route te vinden onder de naam Bloembollenroute. Meer informatie en contactgegevens van de deelnemende camperplaatsen is te vinden op www.degouwestek.nl, www.tulpenexcursie.nl, www.duinzoomhoeve.nl, www.boerencampingdekei.nl.

 

Openingstijden en voorzieningen
De camperplaatsen in de bloembollenroute zijn allen van half april tot 1 november open, bij De Gouwe Stek en De Tulpentuin zijn campers het jaarrond welkom. Alle camperplaatsen bieden goede voorzieningen zoals water, elektriciteit, douche, toilet, WiFi, loospunt voor toilet en vuil water.
De kwekers heten de gasten van de bloembollenroute van harte welkom in hun bedrijf en vertellen de gasten alles over hun product: de bloembollen- en knollen. Bij het verblijf bij de bollenkwekers zullen de gasten ontdekken dat elk jaargetijde anders is. In het voorjaar de bloeiende bollenvelden, in de zomer de oogstperiode met het bollenpellen in de schuren en in het najaar het planten van de bollen op het veld. De bollenkwekers leven met de seizoenen en nemen hun gasten hier graag in mee.