Bloembollenmarkt 2017 – Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober vindt de Keukenhof Bloembollenmarkt plaats. Tientallen kwekers die zich gespecialiseerd hebben in het kweken van niet alledaagse soorten bolgewassen, bieden hun producten aan. De kleur van het voorjaar maakt plaats voor een markt waar zij hun bloembollen tonen.

Bloembollenmarkt 2017

Unieke bolgewassen

Wie in zijn eigen tuin bollen wil planten en op zoek is naar unieke bolgewassen kan terecht op de Keukenhof Bloembollenmarkt.De markt is geopend op 6 en 7 oktober van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis. De Keukenhof tuinmannen verzorgen plantdemonstraties. De bezoeker ontvangt nuttige tips en adviezen.

bloembollenmarkt keukenhof

bloembollenmarkt keukenhof

Exclusieve soorten

De Keukenhof Bloembollenmarkt is een begrip voor een ieder die geïnteresseerd is in bloembollen en tuinieren. Een uitzonderlijk groot aanbod van bloembollen, waaronder vele exclusieve soorten, wordt aangeboden door kwekers. Men ontvangt zo uit de eerste hand informatie over het planten en verzorgen van de verschillende soorten bollen. Specialisten vertellen hoe u thuis het meest succesvol met bollen kunt zijn.

bloembollenmarkt keukenhof

Romantiek

De markt is niet alleen dé markt voor de liefhebber van de bijzondere bolbloemen, ook is er aandacht besteed voor het educatieve aspect. In de komende maanden worden er in Keukenhof ongeveer 7 miljoen bloembollen geplant. Tijdens de bloembollenmarkt wordt het mozaïek in bollen gepresenteerd voor het Keukenhof thema van 2018. Het thema voor volgend seizoen is Romantiek.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Camperroute uitgezet door bloembollenkwekers

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Ambassadeurs Baltische staten planten in Keukenhof

Najaar, planttijd bollen

Plant bollen in het najaar voordat het vriest. Lees deze tips: 6 bollen plant tips voor lenteplezier