Dennenboom – Medewerkers van Van den Berk Boom-kwekerijen uit Sint-Oedenrode (NB) maken een karakteristieke blauwe dennenboom klaar voor transport. De Pinus parviflora ‘Glauca’ is 40 jaar oud, heeft een kluit van 150 cm doorsnede, is zo’n 6 meter hoog en weegt ruim 2 ton.

Dennenboom

Evenement

De dennenboom is niet bestemd voor een kerstviering maar voor het (vak)evenement Future Green City in Den Bosch. Daar wordt de den gepresenteerd als een natuurlijke oplossing voor het fijnstofprobleem in steden. Naaldbomen zoals de Pinus zijn namelijk de beste afvangers van fijnstof.

futute_green_cityHet event Future Green City vindt voor het eerst plaats van 24 t/m 26 november in het kader van het Jaar van de Ruimte. In de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch presenteren bedrijven hun producten en diensten om steden groen, klimaatbestendig, energiezuinig en afvalneutraal in te richten. Van den Berk Boomkwekerijen levert naaldbomen aan steden in heel Europa. Voor Future Green City zijn behalve de blauwe den ook 20 cilinderbeuken en 9 dakeiken geselecteerd.

Leefbare stad

Nederland is een dichtbevolkt land. Het aantal inwoners stijgt jaarlijks. Steeds meer mensen willen in de binnensteden gaan wonen, dichtbij winkels, recreatie en andere voorzieningen. Ook de veranderende samenstelling van de bevolking en de klimaatverandering hebben invloed op het creëren van de toekomstbestendige stad.

Future Green City

Future Green City levert haar bijdragen aan een leefbare stad door een aanbod aan innovaties waarbij groen en duurzaamheid de rode draad vormen. Van solitaire bomen tot nieuwe beplantingsconcepten. Van groene geluidsschermen tot inventieve ruimtelijke ordening. Van hergebruik regenwater tot afvalneutrale stadsdelen. En van dak- en gevelbegroeiing tot passieve gebouwen.