OEGSTGEEST – Normaal bloeien aan boerenhortensia’s blauwe óf roze bloemen, maar aan de hortensia L.A. Dreamin groeien tegelijkertijd blauwe én roze bloemen. De struik heeft geen speciale bodem nodig om meerdere kleuren bloemen te krijgen. Dat maakt deze boerenhortensia uniek in zijn soort. Bovendien maakt de struik na het snoeien opnieuw bloemen aan. Daardoor is de hortensia zeer geschikt om snijbloemen van te snijden.

Hortensia

Bloei
Van juli tot en met oktober staat de L.A. Dreamin in bloei. De bolvormige bloemen hebben eerst een groene kleur, voordat deze blauw óf roze kleuren. Aan het eind van de zomer zien de bloemen weer groenig. De uitgebloeide bloemtrossen zien er tot in de winter prachtig uit en zijn ook mooi te verwerken in een droogboeket. Daarbij is de boerenhortensia winterhard en kun je er ook de volgende seizoenen plezier van hebben. De struik groeit het beste in de volle grond en staat ook prachtig in een ruime pot op een terras of balkon. De plant mag in de volle zon, maar heeft in droge tijden wel extra water nodig.

 

Snoeien
Hortensia ‘L.A. Dreamin’ is dus bijzonder goed te snoeien, maar het is niet noodzakelijk. Door het snoeien direct na de bloei, worden er opnieuw takken aangemaakt die nog in het zelfde jaar kunnen bloeien. Perfect dus ook om snijbloemen van te snijden.