EMMELOORD – Jaarlijks wordt door de commissie Tulpenfestival van StEP Noordoostpolder een koningin met prinses van de tulpen gekozen. De Tulpenkoningin en haar tulpenprinses mogen een jaar lang, als ambassadeurs, Noordoostpolder promoten.

Tulpenkoningin

De Tulpenkoningin vertegenwoordigt Noordoostpolder bij allerlei promotionele activiteiten. Zij verzorgt met haar prinses diverse openingen zoals die van de Bloembollen Vakdagen Flevoland in Creil. En uiteraard zijn koningin en prinses aanwezig bij alle activiteiten, die tijdens het Tulpenfestival 2018 van 21 april t/m 6 mei plaatsvinden, zoals bij de koetsentocht langs de tulpen en de Level One 11-dorpen Steptocht.

bloembollen planten in het najaar, gemakkelijk

Inschrijven
Ben je ouder dan 16 jaar en woon je in of ben je afkomstig uit de Noordoostpolder? Ben je beschikbaar tijdens de weekenden van het Tulpenfestival en lijkt het je leuk om te doen? Stuur dan jullie aanmelding met motivatie en recente foto voor 9 december 2017 naar info@stepnop.nl.

 

Tulpenfestival

Meer dan 80.000 bezoekers bezochten het Tulpenfestival in 2017. Dit aantal is een schatting op basis van getelde auto’s met meetapparatuur en handmatige tellingen. De bezoekers kwamen uit minimaal dertig verschillende landen van over de hele wereld. Vele toeristen komen speciaal voor de tulpen naar Nederland. De 60 vrijwilligers van het Tulpenfestival kijken met een heel goed gevoel terug.