Herfst in de tuin – De herfst komt er aan. Dat betekent dat we in de tuin nog wel wat klusjes kunnen doen, want wie een groene tuin heeft, weet dat de tuin nooit af is. En dat is eigenlijk ook het mooie; ieder seizoen heeft namelijk zijn charmes.
WOLF-Garten maakt het verrichten van tuinklusjes wat comfortabeler. Voor de meest voorkomende heeft de tuingereedschap-producent drie handige hulpmiddelen, zodat je van je tuin kan genieten in het naseizoen en een goede start te geven voor het nieuwe voorjaar.

Herfst in de tuin

3 belangrijke tuinklusjes

herfst tuin tuinklusjes

1- Bollen planten

Herfst in de tuin: bollen planten! Deze bollenplanter maakt het planten net iets gemakkelijker. Wil je in het voorjaar een prachtige bloemenzee in je tuin, dan moet je dit najaar al bollen planten. Met de bollenplanter plant je bollen met een diameter tot 6 centimeter. Druk de handgreep in en de aarde laat zich gemakkelijke verwijderen en de bol wordt geplant.
Aan de buitenkant wordt de diepte nauwkeurig aangeduid. Houd voor grotere bloembollen (tot 5 centimeter) een diepte van 15 centimeter aan en voor kleinere een diepte van 7 tot 10 centimeter onder de grond.

De herfsttijd is natuurlijk ook bij uitstek geschikt voor het planten van vaste planten, zoals siergrassen en asters. Planten die juist in de herfst tot de mooiste in de tuin horen.
herfst tuin tuinklusjes

2- Bladblazen

Zowel in het late najaar als het vroege voorjaar een uitkomst; een handzame accu bladblazer met power. Deze WOLF-Garten bladblazer heeft twee blaaspijpen: één voor droog en één voor nat blad. De brede blaaspijp is inclusief vervangbare bladschraper, handig voor als nat blad al even ligt.
De verwisselbare, krachtige, 72V accu bladblazer is ook te gebruiken in combinatie met andere 72 V WOLF-Garten gereedschappen, zoals de heggenschaar, trimmer en grasmaaier. Binnen 60 minuten is de accu weer volledig opgeladen.
Ruim niet al het bladafval op, denk aan de egeltjes. Lees hier nog meer tips over het winterklaar maken van de tuin

3- Snoeien enn knippen

Geniet ook binnen van het najaar met een herfstboeket uit eigen tuin. Dankzij de RR2500 snoeischaar knip je (bijna) moeiteloos de takken af en zorg je er tegelijkertijd voor de plant gezond blijft. De snoeischaar heeft een anti-kleefcoating, zodat er geen bacteriën op de bladsappen komen en dankzij de superscherpe messen genezen de takken sneller. Omdat de schaar een ergonomische greep heeft met soft inleg en doordat de snijhoek 30 graden is hoef je minder kracht te zetten.

Kijk voor meer informatie op www.wolf-garten.nl.

En wat doe je met het tuinafval? 4 tips voor het beperken ervan.