ROTTERDAM – De Nederlandse Hyacintenkwekers overhandigde 8 maart een cheque ter waarde van € 20.011,15 aan Stichting AYA tijdens het 4e Nationale symposium in de Kuip in Rotterdam.
 

Hyacintenkwekers voor AYA’s

Dit bedrag is het resultaat van een speciale Hyacinten-verkoopactie in 10 Nederlandse ziekenhuizen én een speciale veiling bij Royal FloraHolland. “Het geeft zoveel voldoening om dit te doen,” vertelt John van der Slot namens de Hyacintenkwekers. “We zetten ons nu al een paar jaar in voor deze stichting en dragen vol trots dit mooie bedrag over aan de jonge mensen die dit zo hard nodig hebben.”
Dit doel is bereikt de dankzij de inzet van de hyacintenkwekers en is mede mogelijk gemaakt door de KAVB en de promotiecommissie Seizoensbloemen.

AYAzorg is bedoeld voor álle jongvolwassenen in Nederland die tussen 18 en 35 jaar voor het eerst kanker hebben (gehad). In de ziekenhuizen aangesloten bij het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform wordt deze speciale zorg ingericht. De doelstelling van de stichting is om jong volwassenen met kanker (AYA, Adolescent & Young Adult, 18-35 jaar) in Nederland de beste integrale zorg te kunnen geven. Tot voor kort waren deze AYAs onder de radar. Het Platform wil het zorgvacuüm opheffen. www.aya4net.nl