OEGSTGEEST – Deze week is een nieuwe, onafhankelijke, website gelanceerd die de consument informeert over de gecertificeerde duurzame bloemisten. Volgens initiatiefnemer Ruud Steur is hier behoefte aan, omdat er inmiddels veel keurmerken in omloop zijn.

Barometer duurzame bloemisten

Doel is om zowel consumenten (en het bedrijfsleven) beter te informeren over de duurzame bloemist. Daartoe is de Barometer Duurzame Bloemist ontwikkeld, waarmee de verschillende certificeringen kunnen worden beoordeeld.

Barometer_Duurzame_Bloemist
Op de site Mijnduurzamebloemist.nl wordt verteld hoe een en ander in zijn werk gaat, welke keurmerken er zijn en hoe gecertificeerde vakbloemisten in de praktijk werken. Ook wordt het verschil uitgelegd tussen een gecertificeerde duurzame bloemist en een bloemist die zegt duurzaam te zijn. Daarnaast is er een zoekfunctie om de gecertificeerde duurzame bloemist in eigen buurt te vinden.

Mijnduurzamebloemist.nl en de Barometer Duurzame Bloemist zijn een initiatief van FloraNL, een landelijke organisatie van bloemisten die werk maakt van samenwerken, innovatie en duurzaamheid.

intro illustratie, Tessa M. de Graaf